18 Μαρ 2014

Πέθανε ο Scott Asheton. Ιδρυτικό μέλος και θρυλικός ντράμερ των Stooges

Πέθανε σε ηλικία 64 ετών ο Scott Asheton, ιδρυτικό μέλος και ντράμερ του συγκροτήματος "Τhe Stooges". O Αsheton υπήρξε μέλος του συγκροτήματος από το 1967 και στενός φίλος του Iggy Pop. O Ιggy Pop ήταν εκείνος που επιβεβαίωσε την είδηση του θανάτου του μέσα από ανακοίνωση στην οποία έγραφε...
:


"O αγαπημένος μου φίλος Scott Asheton πέθανε χθες. Ο Scott υπήρξε σπουδαίος καλλιτέχνης. Ποτέ μου δεν έχω ακούσει κάποιον να παίζει ντραμς με τον τρόπο που εκείνος το έκανε. Τον είχα σαν αδερφό μου. Μαζί με τον αδερφό του τον Ρον έχουν αφήσει μια σπουδαία κληρονομιά στην ανθρωπότητα. Οι Αsheton υπήρξαν και θα παραμένουν να είναι η δεύτερη μου οικογένεια. Οι σκέψεις μου είναι στην αδερφή του Κathy, τη σύζυγό του Lis και την κόρη του την Leanna, που ήταν το φως της ζωής του."


Ο Scott είχε στο ενεργητικό του τρία άλμπουμ με το συγκρότημα: το The Stooges (1969), το Fun House (1970) και το Raw Power (1973). Ο αδερφός του, Ron Asheton υπήρξε επίσης μέλος του συγκροτήματος και φημισμένος κιθαρίστας ο οποίος πέθανε το 2009. Το συγκρότημα διαλύθηκε το 1974 για να επανενωθεί το 2003. Ο Scott παρέμεινε ο ντράμερ των Stooges έως και το 2011 όταν και υπέστη εγκεφαλικό. Ένα χρόνο πριν οι Stooges είχαν συμπεριληφθεί στην τιμητική λίστα του Rock and Roll Hall of Fame. Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η επίσημη αιτία θανάτου του.



πηγη

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο