12 Μαρ 2014

Μιλήστε με τους συγγραφείς που έγραψαν για την Αθήνα

Κύκλο συνομιλιών με συγγραφείς και ανθρώπους της τέχνης που έγραψαν για την Αθήνα, διοργανώνει την Πέμπτη 20 Μαρτίου, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, έχοντας ως στόχο να συναντηθούν παλιές και νεότερες γενιές μαζί τους.

Ο Κύκλος συνομιλιών θα ξεκινήσει την...
Πέμπτη 20 Μαρτίου με το βιβλίο του Βασίλη Καραποστόλη Χειροποίητη πόλη.Ένα βιωματικό οδοιπορικό στις περιοχές της πρωτεύουσας που στη διάρκεια των περιπλανήσεων εμφανίζεται άλλοτε οικεία και άλλοτε ξένη.  Η δεύτερη συνάντηση του Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Μαρτίου με το βιβλίο του Νίκου Βατόπουλου, "Το πρόσωπο της Αθήνας". Μια περιπλάνηση στις συνοικίες της Αθήνας με οδηγό τις προσόψεις των κτιρίων είναι ταυτόχρονα και μια ξενάγηση στα αισθητικά ρεύματα που διαμόρφωσαν το γούστο των Αθηναίων ολόκληρο τον 20ό αιώνα.

Στόχος των συναντήσεων είναι να συμβάλλουν στην ανάδειξη της κοινωνικής ταυτότητας της πόλης μας, αξιοποιώντας τις βιωματικές ιστορίες και διηγήσεις ιστορικών και συγγραφέων. Το συντονισμό των συναντήσεων έχει ο συγγραφέας Σωτήρης Δημητρίου.

Info
Οι συναντήσεις – συνομιλίες θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καβάφης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων - (Ακαδημίας 50), κάθε Πέμπτη έως 24 Απριλίου.
Ώρα έναρξης: 19.00
Είσοδος για το κοινό ελεύθερη
:www.monopoli.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο