9 Μαρ 2014

Τουρκική πολιτιστική εβδομάδα στην Αθήνα

Eκδηλώσεις μουσικές, χορευτικές, εικαστικές, φωτογραφικές και γαστριμαργικές

Η τουρκική πολιτιστική εβδομάδα ξεκινάει στην Αθήνα με εκδηλώσεις μουσικές, χορευτικές, εικαστικές, φωτογραφικές και γαστριμαργικές που διοργανώνονται από το....
Γενικό Προξενείο της Τουρκίας Αθηνών-Πειραιώς.

Εγκαινιάστηκε έκθεση φωτογραφίας από το φωτογραφικό αρχείο του δήμου Κωνσταντινούπολης με τίτλο «Τέσσερις εποχές φωτογραφίες από την Πόλη, νοσταλγία και σήμερα» (στο Πολιτιστικό Κέντρο «Φλοίσβος» στο Παλαιό Φάληρο, Λεωφ. Ποσειδώνος, ως τις 14 Μαρτίου). Στόχος του φωτογραφικού αρχείου είναι να προστατεύσει την φωτογραφική μνήμη της Πόλης.

Οι εκδηλώσεις που ακολουθούν φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο Astir Palace Resort στη Βουλιαγμένη:

Εκθεση ζωγραφικής του καθηγητή Ντεβρίμ Ερμπίλ, ενός από τους σημαντικότερους και δημοφιλέστερους ζωγράφους της Τουρκίας (ως τις 14 Μαρτίου).

Η ορχήστρα Kent του Δήμου Κωνσταντινούπολης που αποτελείται από 16 καλλιτέχνες, 5 φωνές, 10 μουσικά όργανα και ένα μαέστρο θα εμφανιστεί την Παρασκευή 7 Μαρτίου και το Σάββατο 8 Μαρτίου στις 8 μμ και θα ερμηνεύει πλούσιο ρεπερτόριο της τουρκικής μουσικής.

Εκθεση με έργα λαϊκής τουρκικής τέχνης: μινιατούρες, καλλιγραφία, ebru και tezhip (παραδοσιακές τέχνες με την χρήση νερού η πρώτη, χρυσού η δεύτερη) θα διαρκέσει ως τις 14 Μαρτίου.

Παρουσίαση τουρκικών παραδοσιακών ενδυμάτων της οθωμανικής περιόδου και αντικειμένων από γυαλί θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Μαρτίου και το Σάββατο 8 Μαρτίου στις 8 μμ.

Εργα καλλιγραφικής τέχνης (hat) του Ισμέτ Οζέρ εκτίθενται ως τις 14 Μαρτίου.

Η Ομάδα Τουρκικής Μουσικής και Θεάματος Destar Ensemble που πραγματοποιεί συναυλίες κλασικής τουρκικής μουσικής, επιδείξεις σεμά και μουσικής των Σούφι διατηρώντας το αυθεντικό ρεπερτόριο και το παραδοσιακό στυλ θα εμφανιστεί την Παρασκευή 7 Μαρτίου και το Σάββατο 8 Μαρτίου στις 8 μμ. Στις δυο συναυλίες θα προβάλει όλα τα είδη της κλασικής τουρκικής μουσικής.

Η σοπράνο Αϊτούλ Μπουγιουκσαράτς, διευθύντρια της Κρατικής Οπερας και Μπαλέτου της Σμύρνης, και η πιανίστρια Ντεμέτ Εϊτεμίζ θα δώσουν συναυλία την Παρασκευή 7 Μαρτίου και το Σάββατο 8 Μαρτίου στις 8 μμ.

Η Ομάδα Βαλκανικών Μελωδιών του Πανεπιστημίου Trakya, που δίνει συναυλίες σε λαούς που έχουν ζήσει μαζί ειδικά στην περιοχή των Βαλκανίων, θα εμφανιστεί την Κυριακή 9 Μαρτίου και την Δευτέρα 10 Μαρτίου στις 8 μμ.

Το Κουιντέτο με Εγχορδα του Κρατικού Ωδείου Πανεπιστημίου Θράκης θα εμφανιστεί την Κυριακή 9 Μαρτίου και τη Δευτέρα 10 Μαρτίου στις 8 μμ.

Οι εκδηλώσεις συνοδεύονται από γεύσεις από την ανατολίτικη και την αυτοκρατορική κουζίνα της Τουρκίας.

Τέλος, την Τουρκική Πολιτιστική Εβδομάδα θα κλείσει συναυλία με τον Μουαμέρ Κετέντζογλου και το συγκρότημα Zeybek, με τίτλο «Τραγούδια από τις δυο ακτές», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Μαρτίου στις 8 μμ (στον Πολυχώρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, Τερψιχόρης & Αρτέμιδος). Ο Κετέντζογλου και το επταμελές συγκρότημά του θα μεταφέρουν την μουσική παράδοση Τούρκων και Ρωμιών που έζησαν μαζί επί αιώνες.
πηγη

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο