17 Μαρ 2014

Μια πρόσκληση για καφέ που θα ανακουφίσει ανασφάλιστους άπορους και ανέργους

«Ελάτε σε μας για έναν καφέ…»…

Με αυτήν την πρόσκληση για να παρακολουθήσουμε την ομώνυμη θεατρική παράσταση, από την ομάδα 92 και το Θέατρο «Φούρνος», οι διοργανωτές του Αντιφασιστικού Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών, μας καλούν να ενισχύσουμε τη... Δράση του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού.

Σκοπός του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, ή ΜΚΙΕ, είναι να προσφέρει χωρίς καμία διάκριση δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα και φαρμακευτική αγωγή σε όλους τους ανασφάλιστους, άπορους και άνεργους ασθενείς.

Η ιδέα της δημιουργίας του ΜΚΙΕ «ανήκει» στον καρδιολόγο Γιώργο Βήχα ο οποίος πλαισιώθηκε από μια μικρή ομάδα 6 ατόμων που γνωρίστηκαν μερικούς μήνες πριν ξεκινήσουν οι διαδηλώσεις στο Σύνταγμα το καλοκαίρι του ’11. Η μικρή αυτή ομάδα ανδρώθηκε στο Σύνταγμα και μέσα από τις ζυμώσεις που έγιναν εκείνο το καλοκαίρι στην πλατεία.

Ο Γιώργος Βήχας μαζί με την μικρή, αρχικά, ομάδα εθελοντών, πλησίασε τον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης και ο Δήμος με μεγάλη προθυμία αποφάσισε να βοηθήσει ενεργά στην υλοποίηση αυτής της ιδέας και στην πορεία η μικρή αρχική ομάδα έγινε μεγαλύτερη.

Ο χώρος του Ελληνικού επιλέχθηκε γιατί υπήρχαν στην παλιά Αμερικάνικη βάση οι εγκαταστάσεις, για να βρει στέγη το κοινωνικό ιατρείο, αλλά και γιατί οι χώροι και τα κτήρια γύρω από αυτό δίνουν την δυνατότητα, σε συνεργασία πάντα με τον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, να οργανώνονται πλήθος εκδηλώσεων υποστηρικτικού κυρίως – προς το έργο του ιατρείου– χαρακτήρα. Η ονομασία του ιατρείου υποδηλώνει τον Μητροπολιτικό χαρακτήρα του, παράλληλα με την θέληση των εθελοντών του ο χώρος του παλιού αεροδρομίου να λειτουργήσει προς όφελος όλων των πολιτών και όχι για τα συμφέροντα ολίγων. Το ΜΚΙΕ χτίστηκε και λειτουργεί πάνω σε τρεις πυλώνες :

1) Δεν δέχεται χρηματικές δωρεές από κανέναν.

2) Δεν επιτρέπει την παραμικρή κομματική εμπλοκή εντός της λειτουργίας του ή στις δραστηριότητες του.

3) Δεν διαφημίζει κανέναν για την όποια δωρεά κάνει.

Με βάση λοιπόν αυτούς τους πυλώνες :

- Δέχεται δωρεές μόνο σε είδος ή υπηρεσίες.

- Δεν αφήνει κανένα κόμμα ή παράταξη να εκμεταλλευτεί το αποτέλεσμα της δουλειάς των 200 εθελοντών του



Η παράσταση

Η θεατρική παράσταση «Ελάτε σε εμάς για έναν καφέ», θα ανέβει σήμερα Δευτέρα 17 Μαρτίου στις 6.30 μμ, στοωΘέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168.

Εισιτήριο:10 ευρώ -5 ευρώ (φοιτητικό-ανέργων)

Τα έσοδα της παράσταση θα διατεθούν εξ” ολοκλήρου για την αγορά φαρμάκων που θα προσφερθούν στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.

Ελεύθερη διασκευή της νουβέλας του Πιέρο Κιάρα «La Spartizione» από την Ομάδα 92′

Σκηνοθεσία: Βασίλης Νικολαΐδης

Σκηνικός χώρος- Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ

Επιμέλεια κίνησης : Κική Σελιώνη

Φωτισμοί: Αποστόλης Τσατσάκος

Παίζουν : Θανάσης Κουρλαμπάς, Μαρία Καρακίτσου, Ευγενία Μαραγκού, Ιουλία Σιάμου, Γιώργος Σκυριανός, Στέλλα Χατζημιχελάκη

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο