4 Μαρ 2014

Η κορυφαία Μαρίνα Αμπράμοβιτς έρχεται και «γεννά» αλήθειες

Η πρωτοπόρα καλλιτέχνις Μαρίνα Αμπράμοβιτς, που έφερε την έννοια της περφόρμανς στα όριά της, έρχεται την Παρασκευή 7 Μαρτίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών για μια συζήτηση σχετικά με το έργο της. 

Η μέθοδος Αμπράμοβιτς εκπαιδεύει...
τους θεατές στις δεξιότητες που απαιτούνται για να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν μακράς διάρκειας περφόρμανς. 

Η μέθοδος περιλαμβάνει μια σειρά ασκήσεων που είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να ενισχύσουν την κατανόηση των θεατών σχετικά με τη σωματική και πνευματική τους εμπειρία. Αυτές οι ασκήσεις πηγάζουν από την πίστη της ότι ο καθένας (ανεξαρτήτως ηλικίας, εθνικότητας, φύλου, σεξουαλικής προτίμησης, κοινωνικής τάξης, σωματικής ικανότητας ή μητρικής γλώσσας) μπορεί να επωφεληθεί από το να είναι πιο ενεργά παρών ανά οποιαδήποτε στιγμή. 

Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας της, η Μαρίνα Αμπράμοβιτς πειραματίστηκε ευρύτατα με αυτές τις ασκήσεις στον ίδιο της τον εαυτό και τώρα επιθυμεί να δημιουργήσει ένα περιβάλλον όπου και άλλοι μπορούν να γίνουν κοινωνοί της συγκεκριμένης διαδικασίας. Οι ασκήσεις αυτές αποτελούν ένα από τα στοιχεία μιας ολοκληρωμένης σειράς δραστηριοτήτων διαθεματικού προγραμματισμού που θα λάβουν χώρα στο ΜΑΙ (Ινστιτούτο Μαρίνα Αμπράμοβιτς).

Μετά τη συζήτηση σχετικά με τη μέθοδο της Αμπράμοβιτς και την ίδρυση του ινστιτούτου της, θα ακολουθήσει μια συνομιλία της με τον Ζβόνιμιρ Ντομπρόβιτς για τις καλλιτεχνικές πρακτικές της. 

Να σημειωθεί ότι η Μαρίνα Αμπράμοβιτς είχε δώσει μαραθώνια περφόρμανς το 2010 στο ΜΟΜΑ της Νέας Υόρκης που διήρκεσε τρεις ολόκληρους μήνες, και γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία. Η καλλιτέχνις σπείρει ενθουσιασμό, συγκίνηση και προβληματισμό. Με γνώμονα το καθολικό και συνοδοιπόρο ένα είδος μαιευτικής, «γεννά» αλήθειες και ανοίγει ένα μεγάλο «παράθυρο» επικοινωνίας. 

7 Μαρτίου 2014 / 19:00 / Κεντρική Σκηνή 

Τιμές εισιτηρίων: 20 €/ Μειωμ. 15 € 

Oι κάτοχοι εισιτηρίου για την ομιλία της Μarina Abramovic θα μπορούν την ίδια ημέρα να δουν μέρος από τo Night of Performances που θα διαδραματίζεται σε διάφορους χώρους της Στέγης.


Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο