24 Μαρ 2014

Ημερίδα για τους αγώνες σώματος και πνεύματος διοργανώνει το Ιδρυμα Ωνάση

Ημερίδα με θέμα τους αγώνες σώματος και πνεύματος στην ιστορία και στο σήμερα διοργανώνει το Κοινωφελές Ιδρυμα Ωνάση την Παρασκευή 28 Μαρτίου από τις 10.00 έως τις 18.00 στο...
Κτήριο Κωστής Παλαμάς του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το θέμα, που εντάσσεται στην προβληματική του προγράμματος «Οι Διάλογοι των Αθηνών», προσεγγίζουν διακεκριμένες προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών από μία διαχρονική και διεπιστημονική οπτική εστιάζοντας σε αγώνες αθλητικούς, ποιητικούς, λογοτεχνικούς, μουσικούς και φτάνοντας μέχρι τους σύγχρονους Μαραθώνιους.

Διαβάστε το πλήρες πρόγραμμα της ημερίδας

Μεταξύ των ομιλητών είναι οι: Δημήτρης Παπαδημητρίου, Κώστας Γεωργουσόπουλος, Μαριάννα Μόσχου, Αγγελική Κοσμοπούλου, Γιάννης Πετρόπουλος, Έρη Σταυροπούλου, Γιάννης Ζέρβας, Πάνος Βαλαβάνης, κ.ά.

Την ημερίδα συντονίζει ο καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης. Η είσοδος είναι ελεύθερη και δίνονται πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Τον επιστημονικό συντονισμό της ημερίδας έχει η Δρ Νίκη Τσιρώνη, ερευνήτρια του ΕΙΕ και εταίρος του Πανεπιστήμιου Χάρβαρντ. 

Η ημερίδα αποτελεί συνέχεια των Διαλόγων των Αθηνών, που οργανώθηκαν με πρωτοβουλία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης και πραγματοποιήθηκαν στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, τον Νοέμβριο του 2010, σε συνεργασία με το Institut de France, την Accademia dei Lincei, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, το Πανεπιστήμιο του Stanford, την Ακαδημία Επιστημών της Βιέννης, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και την Ακαδημία Αθηνών και με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων από όλο τον κόσμο.

Η έναρξη των Διαλόγων των Αθηνών απετέλεσε ένα σημαντικό επιστημονικό και πολιτιστικό γεγονός με διεθνή απήχηση και εμβέλεια, το οποίο παρακολούθησαν ζωντανά και διαδικτυακά περισσότερα από 50.000 άτομα.

Οι Διάλογοι συνεχίζονται διαδικτυακά μέσω του ηλεκτρονικού επιστημονικού περιοδικού, Athens Dialogues e-journal (www.athensdialogues.org), το οποίο επιμελείται το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Center of Hellenic Studies) του Πανεπιστημίου Harvard με επικεφαλής τον καθηγητή Gregory Nagy.

Η πρωτοποριακή ηλεκτρονική πλατφόρμα που σχεδιάστηκε ειδικά για τους Διαλόγους φιλοξενεί τα κείμενα των ανακοινώσεων, τις παρουσιάσεις τους αλλά και τον ανοιχτό διάλογο επιστημόνων και κοινού σε μία εφαρμογή που σηματοδοτεί τη νέα εποχή των ηλεκτρονικών μέσων. Τα κείμενα είναι εμπλουτισμένα με συνδέσεις περιεχομένου και προσφέρονται για πολλαπλές χρήσεις.

info
Πανεπιστήμιο Αθηνών
Κτήριο Κωστή Παλαμά (Ακαδημίας 48 & Σίνα)
Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014
10.00-18.00
πηγη

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο