18 Μαρ 2014

Τώρα που γυρίζει. Από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας!


Τα έργο «Τώρα που Γυρίζει» (Speed the plow) του Ντέιβιντ Μάμετ, ενός από τους σημαντικότερους ...
σύγχρονους αμερικάνους συγγραφείς, παρουσιάζεται και στην Πάτρα, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, την Παρασκευή 28 Μαρτίου στις 21:15 και το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014, στις 18:30 και 21:15.

Το έργο έκανε πρεμιέρα στο Μπρόντγουεϊ στις 3 Μαΐου του 1988 με τους Τζο Μαντένια (Gould), Ρον Σίλβερ (Fox) και Μαντόνα (Karen). Ήταν υποψήφιο για τα βραβεία ΤΟΝΥ καλύτερου έργου, καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερου ηθοποιού που το κέρδισε ο Ρον Σίλβερ. Από τότε έχει ανέβει αναρίθμητες φορές σε όλο τον κόσμο με τεράστια επιτυχία. Το 2008 ανέβηκε και στο θέατρο Old Vic του Λονδίνου, με πρωταγωνιστή τον Κέβιν Σπέισυ ( Fox) και τους Τζεφ Γκόλντμπλουμ (Gould) και Λώρα-Μισέλ Κέλλυ (Karen).

Ένας επιτυχημένος παραγωγός (Αλέκος Συσσοβίτης), μόλις έχει αναλάβει τη θέση του Διευθυντή Παραγωγής σε ένα από τα μεγαλύτερα Στούντιο του Χόλυγουντ. Ο επί σειρά ετών φίλος του και στενός συνεργάτης (Αλέξανδρος Μπουρδούμης), έχει έτοιμη την πρόταση προς τον νέο Διευθυντή: Μια συμφωνία συνεργασίας, με έναν από τους πιο γνωστούς σταρ του Χόλυγουντ, για έναν εξασφαλισμένο εμπορικό θρίαμβο. Τώρα είναι η ευκαιρία και των δύο να γεμίσουν με «ωραία, γεμάτα, χορταστικά τσουβάλια λεφτά», όπως περιγράφει γλαφυρά ο ήρωας του Μάμετ.

Τα σχέδια τους και την ευφορία τους, έρχεται να ανατρέψει μια γοητευτική γραμματέας ( Ευτυχία Γιακουμή). Η φρεσκάδα ο ενθουσιασμός και η γοητεία της κοπέλας αλλάζει την άποψη του Διευθυντή, υπενθυμίζοντάς του τα δικά του χρόνια της αθωότητας. Μήπως τώρα είναι η δική του ευκαιρία να προτείνει στον κόσμο ένα ποιοτικό έργο; Μια θέση ισχύος άλλωστε, δεν αποτελεί ταυτόχρονα και μια θέση ευθύνης; Σθεναρός αντίπαλος στα νέα του σχέδιά θα σταθεί ο φίλος του.

- Μπορεί κανείς να ανατρέψει το σύστημα που τον έχει αναδείξει;

- Υπάρχει επιτυχία χωρίς κέρδος; Ευτυχία χωρίς χρήμα;

- Μπορεί μία όμορφη και φιλόδοξη γυναίκα να ανατρέψει τα σχέδια και να καταστρέψει την καριέρα ενός επιτυχημένου άνδρα;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Μετάφραση: Αντώνης Πέρης, Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόσχος,

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου, Σκηνικά/Κοστούμια: Λίνα Μότσιου.

ΔΙΑΝΟΜΗ: Αλέκος Συσσοβίτης, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Ευτυχία Γιακουμή.

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων-τηλ.2610273613 
 www.dipethepatras.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο