15 Μαρ 2014

Καλλιμάρμαρο και Στοά του Αττάλου παραχωρήθηκαν για εκδηλώσεις ιδιωτών


Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αποφάσισε τελικά να επιτρέψει την παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου και της ...
Στοάς του Αττάλου για δύο εκδηλώσεις ιδιωτικών φορέων, έναντι αμοιβής.



Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο και Ιούνιο. Στη μεν μία, στο Καλλιμάρμαρο, θα υπάρχει προβολή με επίκεντρο το ολυμπιακό ιδεώδες και στην δεύτερη κλασική μουσική. Και στις δύο περιπτώσεις οι καλεσμένοι θα είναι γύρω στους 120.

Και στις δύο εκδηλώσεις θα υπάρχει δείπνο. Στο Παναθηναϊκό Στάδιο, τα τραπεζοκαθίσματα θα στρωθούν σε έναν περιορισμένο χώρο κοντά στην είσοδο, στη δε Στοά του Αττάλου έξω από τις κιονοστοιχίες του μνημείου, μπροστά στο πλάτωμα που σχηματίζεται.

Η συζήτηση στο ΚΑΣ ήταν έντονη. "Πρόκειται για υψηλού επιπέδου προτάσεις, με τους διοργανωτές να έχουν πραγματοποιήσει αντίστοιχες σε μνημεία μεγάλων πρωτευουσών. Κάποια στιγμή το θέμα των παραχωρήσεων μνημείων από διάφορους φορείς θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε διαφορετικά από ό,τι παλιότερα. Φυσικά, ανάλογα και με το περιεχόμενο των εκδηλώσεων", δήλωσε η διευθύντρια Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Ν. Διβάρη - Βαλάκου, όπως διαβάζουμε στο ΑΠΕ.

Από την πλευρά της η διευθύντρια αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς Μαρία Ανδρεαδάκη - Βλαζάκη, που μαζί με τον Ανδρέα Ανδρουλιδάκη, νομικό Σύμβουλο του Κράτους στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τάχθηκαν κατά των εκδηλώσεων είπε: "Θίγεται η ηθική υπόσταση του μνημείου. Είναι διαφορετικό όταν οι εκδηλώσεις γίνονται από πλευράς ελληνικής πολιτείας από ό,τι όταν πραγματοποιούνται από ξένους ιδιώτες επενδυτές. Επίσης, θα δημιουργηθεί προηγούμενο και για άλλα αντίστοιχα αιτήματα που στο παρελθόν δεν γίνονταν δεκτά".
πηγη

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο