4 Μαρ 2014

43 εκατομμύρια μπροστα στις οθόνες - Ρεκόρ δεκαετίας σημείωσε η τηλεθέαση της απονομής των Οσκαρ

Τα 43 εκατομμύρια τηλεθεατές έφτασε στις ΗΠΑ η τηλεθέαση της απονομής των βραβείων Όσκαρ, επίδοση υψηλότερη από την αντίστοιχη του 2013.

Η τελετή δίχασε τους κριτικούς, οι περισσότεροι από τους οποίους θεώρησαν...
επιτυχημένη οικοδέσποινα της βραδιάς της Έλεν ΝτεΤζένερις, αλλά έκριναν ότι το σόου είχε υπερβολικά μεγάλη διάρκεια.

Τα ποσοστά της τηλεθέασης, όπως δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Nielsen, δείχνουν ότι το τηλεοπτικό κοινό που παρακολούθησε την τελετή αυξήθηκε κατά 6,4% από το 2013, θετική ένδειξη για το δίκτυο ABC που έχει συμβόλαιο για τη μετάδοση της εκδήλωσης μέχρι το 2020.

Πρόκειται επίσης για ρεκόρ δεκαετίας, αφού το 2004 ο Αρχοντας των Δακτυλιδιών: Η επιστροφή του βασιλιά είχε καθηλώσει στην τελετή των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας 43,6 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Το μεγαλύτερο τηλεοπτικό κοινό που παρακολούθησε τελετή απονομής των Όσκαρ καταγράφηκε το 1998, όταν 55 εκατομμύρια τηλεθεατές είδαν την ταινία Τιτανικός να αποσπά 11 χρυσά αγαλματίδια.

Η φετινή τελετή διήρκεσε 3,5 ώρες και σε αυτήν απονεμήθηκαν 24 βραβεία.

Στη διάρκεια της μετάδοσης εστάλησαν σε ολόκληρο τον κόσμο 14,7 εκατομμύρια μηνύματα στο Twitter που αφορούσαν τα Όσκαρ, σύμφωνα με την εταιρεία Twitter Inc, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η δραστηριότητα σε αυτά στη διάρκεια του σόου αυξήθηκε κατά 75% σε σχέση με το 2013.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο