16 Μαρ 2014

Το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης «Γυναικεία Κραυγή»


Το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης «Γυναικεία Κραυγή», που διοργανώνεται ταυτόχρονα σε...
37 χώρες σε όλον τον κόσμο και έχει θέμα την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, πραγματοποιείται στο Ινστιτούτο Θερβάντες. 

Το φεστιβάλ ξεκίνησε στη Δομινικανή Δημοκρατία το 2011 από το Διεθνές Κίνημα Ποιητριών (Mujeres Poetas Internacional) και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική και ολόκληρο τον κόσμο.

«Η μία στις τρεις γυναίκες της Ευρώπης έχει πέσει θύμα σωματικής ή και σεξουαλικής βίας, από την ηλικία των 15 ετών. Πρόκειται για 62 εκατομμύρια γυναίκες στην ΕΕ. Το πρόβλημα βρίσκεται απλωμένο σε όλο τον Ευρωπαϊκό χάρτη. Δεν γνωρίζει γεωγραφικούς, κοινωνικούς, οικονομικούς, πολιτισμικούς ή ηλικιακούς περιορισμούς. Αφορά τόσο την ιδιωτική όσο και τη δημόσια σφαίρα» ανέφερε στο χαιρετισμό που απέστειλε η ΓΓ Ισότητας των Φύλων Βάσω Κόλλια.

Η ποιήτρια και φιλόλογος Τασούλα Καραγεωργίου, αναφέρθηκε στην πραγματικότητα της Ελληνίδας στο παρελθόν, σε ένα ταξίδι «Από την Σαπφώ στην Ήριννα» και στην ποίησή τους.

Την εκδήλωση πλαισίωσε το συγκρότημα «Los del Sur», οι μουσικοί Πέδρο Φαμπιάν, Αλεχάντρο Ντίας και Χαβιέρ Ρίκο, οι οποίοι με παραδοσιακά μουσικά όργανα και μαζί με τη Μεξικανή ερμηνεύτρια Μάρτα Μοραλεόν ταξίδεψαν από τις Άνδεις έως τις ακτές της Καραϊβικής, της Κούβας και της Κολομβίας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο