30 Μαρ 2014

Οι ναοί της γνώσης και της καλαισθησίας -Τα 13 Πανεπιστήμια με τα πιο εντυπωσιακά κτίρια στον κόσμο [εικόνες]

Οι ναοί της γνώσης και της καλαισθησίας -Τα 13 Πανεπιστήμια του κόσμου με τα πιο Βιβλιοθήκες με γυάλινους θόλους στην οροφή, αίθουσες διαλέξεων όπου ...
το βλέμμα χάνεται στο ψηλό ταβάνι ή κτίρια που είναι πραγματικά κοσμήματα της αρχιτεκτονικής. Οι εγκαταστάσεις ενός Πανεπιστημίου δεν είναι το πρώτο κριτήριο των φοιτητών όταν επιλέγουν το ανώτερο ίδρυμα στο οποίο θα σπουδάσουν, αλλά σίγουρα παίζουν σημαντικό ρόλο. Γιατί ποιος μπορεί να πει όχι σε ένα καλαίσθητο περιβάλλον;

Ο οργανισμός Emporis -που ασχολείται με την καταγραφή αρχιτεκτονικών πρότζεκτ- δημιούργησε μία διαφορετική κατάταξη των πανεπιστημίων, επιλέγοντας τα 13 που έχουν τα πιο εντυπωσιακά κτίρια στον κόσμο.

Από την ιστορική βιβλιοθήκη του Λέουβεν, που κατασκευάστηκε το 1928, έως το κτίριο που μοιάζει με τεράστια γυάλινη σφαίρα στο πανεπιστήμιο του Βερολίνου και τις εγκαταστάσεις στο Τορίνο που θυμίζουν διαστημόπλοιο, όλα κατακτούν τους φοιτητές με την εικόνα τους, πριν καν πατήσουν το πόδι τους εκεί.

Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει το Πανεπιστήμιο Lomonosov στη Μόσχα, το πιο ψηλό αντίστοιχο κτίριο στον κόσμο, καθώς φτάνει τα 240 μέτρα. Στους 36 ορόφους του περιέχει τα πάντα που θα περίμενε κανείς σε ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα, ανάμεσά τους ένα αμφιθέατρο 1.500 θέσεων, βιβλιοθήκη, αλλά ακόμη και μουσείο.


Cornell University




Università Degli Studi Di Torino




Cambridge University




London Metropolitan University




Lomonosov Moscow State University




Tokyo Mode Gakuen, HAL Tokyo




Freie Universität Berlin




City University of Hong Kong




OCAD University, Καναδάς




RMIT University, Αυστραλία




Universty of Plymouth





Katholieke Universiteit Leuven
iefimerida.gr


Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο