5 Νοε 2013

Να γιατί ο Φώσκολος δεν ήθελε να δουλέψει με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Είμαστε στο 1970 και ο Νίκος Φώσκολος έχει ήδη κάνει μεγάλες επιτυχίες στον κινηματογράφο. Η Αλίκη ζητάει από τον Φίνο να συνεργαστεί μαζί του. Ο Φίνος πιέζει τον Φώσκολο να συνεργαστεί με την Αλίκη αλλά αυτός αρνείται. 

Γνωρίζει ότι η εθνική σταρ θα κάνει ...τα δικά της.

Θα πει:
-Αυτή θέλει τραγουδάκια και κοντινά πλάνα... και θα ξεφύγει από το αποτέλεσμα μου. Δεν νομίζω ότι ταιριάζω με την Αλίκη.
Είναι και οι δυο μεγάλοι σταρ ο καθένας στο είδος του. Μετά από υπερβολική πίεση του παραγωγού φτάνει μια μέρα στο σπίτι της Στησιχόρου για να μιλήσουν.
Η Αλίκη του λέει: 

- Λοιπόν άκου Νίκο μου να δεις τι έχω σκεφτεί ...

Εκείνος την διακόπτει λέγοντας της: - όχι Αλίκη μου, εσύ θα ακούσεις. Έχω σκεφτεί μια ερωτική ιστορία στην κατοχή και το έργο θα λέγεται υπολοχαγός Ναυσικά..

Για να τον διακόψει: όχι Ναυσικά, Νατάσα..

Και φτάνουν στην πρώτη μέρα γυρισμάτων που είναι η σκηνή των βασανιστηρίων.
Ο Φώσκολος είχε ζητήσει από την Αλίκη να πάει με ένα απλό μονόχρωμο φόρεμα λίγο βαμμένη και τα μαλλιά της χαλαρά, αχτένιστα.
Η Αλίκη ναι μεν φοράει ένα μονόχρωμο φόρεμα αλλά είναι ολομέταξο που είχε αγοράσει από πρόσφατο ταξίδι της στο Λονδίνο.

Ο σκηνοθέτης ξεκινάει το γύρισμα με τη σκηνή που σπρώχνουν την πρωταγωνίστρια μέσα στις λάσπες. Στη συνέχεια ζητάει από τον βοηθό να την δέσουν στις αλυσίδες. Τότε την πλησιάζει, γονατίζει βουτάει τα χέρια του στις λάσπες, της λερώνει τα μαλλιά, το πρόσωπο και της σκίζει το ολομέταξο φόρεμα σε διάφορα σημεία. Η Αλίκη άρχισε να φωνάζει και να κλαίει από τα νεύρα της.

Ο Φώσκολος ενθουσιασμένος της λέει: -Μπράβο Αλίκη έτσι!! Αυτός είναι ο ρόλος, είσαι υπέροχη!!!
Αυτό ήταν. Η σταρ έδωσε τον καλύτερο της εαυτό!

Στη συνέχεια ο πάγος έσπασε και έγιναν όχι μόνο καλοί συνεργάτες αλλά και πολύ καλοί φίλοι.
Η ταινία πέρασε στην ιστορία του ελληνικού σινεμά με περίπου 800.000 εισιτήρια σε πρώτη προβολή. Προβλήθηκε σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα το 1980 που προβλήθηκε στο BBC, έγινε το διαβατήριο της Αλίκης στο να κερδίσει τα δικαιώματα του μιούζικαλ Εβίτα.
Χρόνια αργότερα η Αλίκη θα πει:- Ο Φώσκολος ήθελε να μου πάρει τον αέρα, να με υποτάξει!!!

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο