24 Νοε 2013

Κρήτη: Η ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού έφερε στο φως αρχαία ευρήματα

Σημαντικά αρχαία ευρήματα αγνώστου προς το παρόν εποχής, έφεραν στο φως οι εργασίες ανέγερσης του νέου βρεφονηπιακού σταθμού της Αγίας Πελαγίας.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για... νεκροταφείο, ενώ περισσότερα στοιχεία αναμένονται από τις αρχαιολογικές έρευνες που θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε ότι η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου είναι αποφασισμένη να σταθεί για μια ακόμα φορά στο πλευρό της αρχαιολογικής υπηρεσίας και να συμβάλει στις έρευνες με κάθε διαθέσιμο μέσο που διαθέτει, ενώ η περιοχή των εργασιών έχει αποκλειστεί και φυλάσσεται από δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η περιοχή της Αγίας Πελαγίας, στην οποία έχουν γίνει αρκετές ανασκαφές και τη δεκαετία του 1970, είναι γνωστό ότι υπήρξε σημαντική λιμενική πόλη από τα Μινωικά χρόνια, ενώ ήκμασε και τα μεταγενέστερα Ελληνιστικά. Οι μέχρι σήμερα έρευνες που έχουν γίνει, έχουν πιστοποιήσει ότι η Απολλωνία – όπως ήταν το όνομα της πόλης – ήταν ιδιαίτερα ισχυρή, είχε το δικό της νόμισμα και πλούσια δημόσια οικοδομήματα.
Πηγή: flashnews.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο