3 Νοε 2013

Υπ. Εργασίας: «Δεν θα επισκευάσουμε το σπίτι της Κάλλας στην Πατησίων»

«Είναι δαπανηρό και βρίσκεται και σε υποβαθμισμένη περιοχή»

Ασύμφορη κρίνει το υπουργείο Εργασίας, την επισκευή του νεοκλασικού κτηρίου της Πατησίων, όπου έζησε η Μαρία Κάλλας.

Το κτίριο αυτό έχει χαρακτηριστεί ως ...
ιστορικό διατηρητέο μνημείο και προστατεύεται από τις διατάξεις του νόμου για την προστασία αρχαιοτήτων και εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς.

Όμως, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, «το κτίριο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές στον σεισμό της Αθήνας (Σεπτέμβριος 1999), με αποτέλεσμα να απαιτείται μεγάλη δαπάνη για την επισκευή του, η οποία με δεδομένη την υποβάθμιση της περιοχής και την κρίση στην αγορά ακινήτων, καθιστά ασύμφορη οποιαδήποτε διαδικασία ανακαίνισης».

Ο υπουργός Εργασίας επισημαίνει ωστόσο, ότι «έχει υπάρξει πρόσφατη εκδήλωση ενδιαφέροντος εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων για το αναφερόμενο κτήριο και το ΔΣ του ΝΑΤ βρίσκεται σε αναμονή συγκεκριμένων προτάσεων προκειμένου να τις αξιολογήσει».

Υπενθυμίζεται ότι το κτήριο αυτό τελούσε υπό κατάληψη από το 2009. Τον Ιανουάριο του 2013 η κατάληψη τελείωσε μετά από επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της ΕΛΑΣ.

Τότε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας είχε δηλώσει: «Η ελληνική αστυνομία απέδωσε σήμερα στην ελληνική κοινωνία τη βίλα της αείμνηστης Μαρίας Κάλλας».
πηγη

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο