11 Ιουλ 2013

Kαφετζόπουλος: «Ο Καμίνης με τον Μπουτάρη θα μπορούσαν να ηγηθούν μια νέα πολιτική κίνηση»

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος σε συνέντευξή του στο Αχελώος tv και τον δημοσιογράφο Μάκη Μάκκα, μίλησε για την κατάσταση στη χώρα, για το πολιτικό σύστημα.

Όσον αφορά την ενασχόληση του με την πολιτική ....αλλά και το ενδεχόμενο να ξανακατεβεί υποψήφιος με κάποιο άλλο κόμμα ο ίδιος τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν το εκφράσει κάποια πολιτική κίνηση:» Τα σημερινά κόμματα, δεν έχουν καμία λύση να προτείνουν, μόνο γλείφουν τα αυτιά των ψηφοφόρων και λένε πράγματα με τα οποία μπορούν να είναι αρεστοί για ένα δίμηνο, τρίμηνο, τουλάχιστον ως τις επόμενες εκλογές. Αλλά φυσικά δεν είναι χρήσιμα και βιώσιμα. Μικροί κομματικοί σχηματισμοί από ανθρώπους που είναι επαγγελματίες πολιτικοί. Τίποτα άλλο».

«Τα πράγματα είναι δραματικά στην καθημερινή μας ζωή και, από την άλλη, οι αντιδράσεις είναι οργανωμένες και υποκινούμενες από μέρος του πολιτικού συστήματος που δεν έχει τίποτα άλλο στο μυαλό του από την επανεκλογή του στις επόμενες εκλογές.Δεν υπάρχει καμία σοβαρή αντιμετώπιση της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης», υπογράμμισε ο κ.Καφετζόπουλος,

O Αντώνης Καφετζόπουλος ενώ εκφράστηκε θετικά για τον Δήμαρχο Αθηναίων αλλά και Θεσσαλονίκης λέγοντας ότι είναι πρόσωπα τα οποία θα μπορέσουν να ηγηθούν μιας νέας πολιτικής κίνησης η οποία θα κινητοποιούσε τις κοινωνικές δυνάμεις της χώρας σε μια νέα προσπάθεια: «Έχω εκφραστεί θετικά, μου φαίνεται συμπαθής η περίπτωση ενός ανθρώπου που ήθελε να πολιτευτεί χωρίς να ανήκει στο πολιτικό σύστημα.

Νομίζω ότι ο Καμίνης είναι ιδιαίτερα δυναμικός και η Αθήνα χρειάζεται ένα δήμαρχο χρειάζεται ένα δήμαρχο που να συγκρουστεί με οργανωμένες μαφίες και συμφέροντα που εκμεταλλεύονται δημόσιο χρήμα» , να κινητοποιήσει τους πολίτες – ειδικά στις πόλεις οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να κινητοποιηθούν αρκεί κάποιος να τους εμπνεύσει. Εφάρμοσε τον νόμο με την χρυσή αυγή, απαγόρευσε να γίνει συσσίτιο μίσους έμεινε ως το τέλος με αυτή την στάση και ήταν μια θετική στάση.

Θα ήθελα να εμφανιστεί ένα κόμμα με ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με την πολιτική – από αριστερούς και κεντροαριστερούς μέχρι κεντροδεξιούς και φιλελεύθερους. Να συμφωνήσουν σε πέντε βασικά πράγματα και να κάνουν «reboot» του κράτους και της δημοκρατίας. Θα ήθελα πολύ να εμφανιστεί ένα τέτοιο κόμμα και να το ψηφίσω. Ο κ. Καμίνης όπως και ο Μπουτάρης στην Θεσσαλονίκη, είναι πρόσωπα που μπορούν να ηγηθούν μια τέτοιας πολιτικής κίνησης».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο