12 Ιουλ 2013

Το χειμερινό ρεπερτόριο του ΚΘΒΕ

Το ΚΘΒΕ ανακοίνωσε το χειμερινό ρεπερτόριό του: Στο Βασιλικό Θέατρο: «Η άνοδος και η πτώση του Αρτούρο Ούι» του Μπρεχτ, σε σκηνοθεσία Νίκου Χαραλάμπους. «Γλυκό πουλί της νιότης» του Τ. Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία... Βασίλη Νικολαΐδη. «Η μικρή μας πόλη» του Ουάιλντερ.

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών: «Γκόλφω» του Περεσιάδη, σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου. «Το σωματίδιο του θεού» από τη χορευτική ομάδα «κι όμΩς κινείται». «Πέερ Γκιντ» του Ιψεν, σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη. «Τρωίλος και Χρυσηίδα» του Σαίξπηρ, σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου.

«Υπερώο»: «Ντεμπραγιάζ» του Ρεμί Ντε Βος, σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζηβασιλείου.«Γράμμα σε ένα παιδί που δεν γεννήθηκε ποτέ» της Μάρως Μπουρδάκου, βασισμένο στο βιβλίο της Οριάννα Φαλάτσι, σκηνοθεσία Μάνου Πετούση. «Το τίμημα» του Μίλλερ, σκηνοθεσία Ασπας Καλλιάνη. «Η προδοσία» του Πίντερ, σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή.

Μονή Λαζαριστών - Σκηνή «Σωκράτης Καραντινός»: «Το ραφτάδικο» του Ζαν-Κλοντ Γκραμπέρ, σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη. «Με μουσικές εξαίσιες, με φωνές!...».Μια μουσική ιστορία της Θεσσαλονίκης, σκηνοθεσία - χορογραφία Σοφίας Σπυράτου. «Λα μοσκέτα» του Ρουτζάντε, σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου.

Μικρό θέατρο Μονής Λαζαριστών: «Ο Εβρος απέναντι» των Μιχάλη Ρέππα - Θανάση Παπαθανασίου. Εναρξη: Νοέμβρης. «Τρελοβγένιω» της Ινές Κανιατί. Μετάφραση: Ρενέ Ψυρούκη, Διασκευή: Μαρία Τσιμά - Γιάννης Αναστασάκης. Σκηνοθεσία: Γιάννης Αναστασάκης. Εναρξη: Φεβρουάριος. «Μικρασία». Δραματουργική επεξεργασία - Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Παπαδόπουλος. Εναρξη: Μάρτης.

Παιδική Σκηνή: «Οι τρεις σωματοφύλακες» του Αλεξάνδρου Δουμά, σκηνοθεσία Γιάννη Βούρου. Εναρξη: Νεανική Σκηνή: «Το κύμα» του Ρον Τζόουνς, σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα.

Σε συνεργασία με τον ΟΛΘ, θα μετατραπεί σε θεατρική σκηνή η Αποθήκη 13 στο Λιμάνι,όπου θα παρουσιαστούν: «Η αρρώστια της νιότης» του Φερντινάν Μπρούκνερ και μια σύγχρονη εκδοχή του «Δον Κιχώτη» του Θερβάντες.

Επίσης, προκηρύσσει δύο διαγωνισμούς συγγραφής θεατρικών έργων: Διαγωνισμό για τη συγγραφή - θεατρική μεταφορά του μυθιστορήματος του Ηλία Βενέζη «Αιολική γη». Διαγωνισμός για τη συγγραφή πρωτότυπου θεατρικού έργου, με θέμα την ανεξιχνίαστη δολοφονία του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζορτζ Πολκ. Τα κείμενα που θα επιλεγούν θα παρουσιαστούν την επόμενη θεατρική περίοδο. Θα παρουσιάσει σε μορφή αναλογίου κείμενα που επιλεγούν από το σύνολο των έργων που υποβάλλονται στο Γραφείο Δραματολογίου. Μέσα από μια διαδραστική σχέση με το κοινό, θα επιλεγούν έργα, που θα ενταχθούν στο ρεπερτόριο της επόμενης περιόδου.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο