26 Ιουλ 2013

ΑΠΘ: Ένα διαπολιτισμικό ταξίδι ανάμεσα στην Ιταλία και την Ελλάδα

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το EMUNI summer school, στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού μαθήματος της Διαγλωσσικής επικοινωνίας από τον συντονισμό της Καθηγήτριας του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ., Ελένης Κασάπη, διοργανώνει συνάντηση-εκδήλωση με τους σπουδαστές και το διδακτικό προσωπικό.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την... Τρίτη 20 Αυγούστου 2013 και ώρα 21.00, στο αμφιθέατρο της κατασκήνωσης του Α.Π.Θ. στην Καλάνδρα, με τίτλο: «Η θάλασσα και η μουσική: ένα διαπολιτισμικό ταξίδι στον XVI αιώνα ανάμεσα στην Ιταλία και την Ελλάδα».

Το πολιτιστικό γεγονός, σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα επικεντρωθεί στο θέμα της μουσικής ως μιας παγκόσμιας γλώσσας και ειδικότερα στην πολιτιστική σχέση στην περιοχή της Μεσογείου Ελλάδας και Ιταλίας κατά τη διάρκεια των αιώνων. Οι ομιλητές θα αρχίσουν από το έργο των Khaossia, «Grechesche» που είναι ένα μουσικό ταξίδι με την εκ νέου ανακάλυψη της ατμόσφαιρας και της μουσικής γλώσσας κατά την περίοδο της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, για να φτάσουμε στη λογοτεχνική και κινηματογραφική προσέγγιση των Ελληνοϊταλικών Σχέσεων, όπως διατυπώθηκε από τον Pier Paolo Pasolini.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι:

-Καθηγητής Giorgio Galanti, διευθυντής Σχολείου Μεσης Εκπαίδευσης Ιταλίας και συγγραφέας.

-Καθηγητής M. Luca Congedo, μουσικός και δάσκαλος.

-Vincenzo Urso, κιθάρα

-Η εκπρόσωπος του ΑΠΘ στο EMUNI, Επίκουρη Καθηγήτρια Ελπίδα Κολοκυθά

και το Μουσειακό ταξίδι του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Δύση, με παρουσίαση κ. Θώμης Νανάση.

Η εκδήλωση θα εμπλουτιστεί με video προβολές, θεατρικές παραστάσεις και μουσικά παραδείγματα ενετικής μουσικής.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο