15 Ιουλ 2013

Προς παραίτηση από το Εθνικό ο Στ. Ξαρχάκος

Σύγκρουση κορυφής ξέσπασε στο Εθνικό Θέατρο, η οποία μάλιστα φαίνεται ότι οδηγεί στην παραίτηση του προέδρου του, Σταύρου Ξαρχάκου.

Η κόντρα ξέσπασε στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του δ.σ. του Εθνικού Θεάτρου, στο οποίο... ο κ. Ξαρχάκος εξέφρασε τις διαφωνίες του σε σχέση με τις επιλογές του καλλιτεχνικού διευθυντή Σωτήρη Χατζάκη, όσον αφορά το ρεπερτόριο του Εθνικού για τη νέα περίοδο.

Ο κ. Ξαρχάκος διαμαρτυρήθηκε γιατί ο κ. Χατζάκης όταν παρουσίασε το πρόγραμμα της νέας περιόδου στο δ.σ. δεν είχε αναφέρει τις δύο παραστάσεις τις οποίες θα σκηνοθετήσουν οι Πέτρος Φιλιππίδης και Λάκης Λαζόπουλος.

"Αν είναι να έχω διακοσμητικό ρόλο, πάω σπίτι μου" φέρεται να είπε ο κ. Ξαρχάκος, ο οποίος εκνευρισμένος αποχώρησε από την συνεδρίαση, αφού προηγουμένως υπέβαλε προφορικά την παραίτησή του.

Μέχρι αργά το βράδυ, μάλιστα, ο κ. Ξαρχάκος έμμενε στην απόφασή του αυτή και εμφανιζόταν διατεθειμένος αύριο να υποβάλει και γραπτώς την παραίτησή του στον υπουργό Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Ο κ. Ξαρχάκος φέρεται ακόμη να είπε στον κ. Χατζάκη ότι το Εθνικό δεν είναι ψυχαγωγικό θέατρο, αλλά έχει ως πρώτιστη αποστολή την εκπαίδευση του κοινού.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο