10 Ιουλ 2013

Με την ταινία «Η κυρία δήμαρχος» άρχισε το τηλεοπτικό πρόγραμμα της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης

Οι τίτλοι έναρξης της ταινίας «Η κυρία δήμαρχος» που προβλήθηκε από την «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση»

Σχεδόν έναν μήνα μετά ...το «μαύρο» στην ΕΡΤ, και 23 ημέρες μετά την απόφαση του ΣτΕ, εξέπεμψε ξανά πρόγραμμα από τις ίδιες συχνότητες, από κανάλι με το όνομα «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση» (αρχικά με το λογότυπο ΕΔΤ και, αργότερα, με το λογότυπο ΔΤ).

Ακριβώς στις 9 το βράδυ της Τετάρτης, από τις τρεις συχνότητες της δημόσιας τηλεόρασης (πρώην ΕΤ1, ΝΕΤ και ΕΤ3) άρχισε να προβάλλεται η κινηματογραφική ταινία «Η κυρία δήμαρχος», όπου πρωταγωνιστούν η Γεωργία Βασιλειάδου και ο Βασίλης Αυλωνίτης.

Η μουσική επένδυση της ταινίας υπογράφεται από τον Μάνο Χατζιδάκι και η σκηνοθεσία από τον Ροβήρο Μανθούλη, δύο ανθρώπους που έγραψαν την δική του ξεχωριστή ιστορία στην ΕΡΤ. 

Ακόμη δεν υπάρχουν πληροφορίες για με πότε θα αρχίσουν να εκπέμπουν ραδιοφωνικά προγράμματα. Οι συχνότητες της ΕΡΑ, τόσο στην Αθήνα όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, παραμένουν «βουβές». 

Την ώρα που από την επίσημη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης προβαλλόταν η ελληνική ταινία, το κανάλι των εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ (που εκπέμπει μέσω Διαδικτύου) έκανε ζωντανή μετάδοση του ημιτελικού του Μουντιάλ Κ-20 μεταξύ Ιράκ και Ουρουγουάης.

Εν τω μεταξύ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ) αποφάσισαν την κήρυξη προειδοποιητικής πεντάωρης στάσης εργασίας στα ιδιωτικά κανάλια, για την Πέμπτη από τις 13.00 έως τις 18.00.

Παράλληλα, η ΠΟΣΠΕΡ καλεί σε συγκέντρωση την Παρασκευή το βράδυ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, στα γραφεία της ΕΤ3 στη Θεσσαλονίκη και στα περιφερειακά γραφεία της ΕΡΤ στην επαρχία, προτρέποντας τους πολίτες να προσέλθουν κορνάρωντας με τα αυτοκίνητά τους «για να τους ακούσει η κυβέρνηση».Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο