15 Ιουλ 2013

Ο μουσικός πλούτος 5 προβληματικών οικονομικά χωρών σε ένα φεστιβάλ

Φέτος, με τον ιδιαίτερο θεματικό τίτλο «P.I.I.G.S.», το Athens World Music Festival παρουσιάζει τον εξαιρετικό μουσικό πλούτο των 5 ευρωπαϊκών χωρών που στιγματίστηκαν τα τελευταία χρόνια για το δημοσιονομικό τους χρέος: της Πορτογαλίας, της Ιταλίας, της Ιρλανδίας, της Ελλάδας και της Ισπανίας.

Στο φεστιβάλ P.I.I.G.S. θα έχουν την ευκαιρία.... να δείξουν πως ο πολιτισμός και η μουσική τους είναι ένας σημαντικός πυλώνας, τόσο της ευρωπαϊκής όσο και της παγκόσμιας μουσικής και πολιτιστικής παράδοσης.

Οι φετινές συμμετοχές είναι: από την Πορτογαλία οι Andre Maia Band και Cristina Branco, από την Ιταλία οι Encardia και οι Nuova Compagnia di Canto Popolare, από την Ιρλανδία οι Realta και Altan, από την Ελλάδα η Κρίστη Στασινοπούλου, ο Στάθης Καλυβιώτης «Greekadelia» και η Μαριώ και από την Ισπανία οι Xarnege και Lenacay.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του φετινού φεστιβάλ έχει αναλάβει ο διακεκριμένος Έλληνας μουσικός Μάριος Στρόφαλης.

Το Athens World Music Festival θα πλαισιώνεται και από μια σειρά σεμιναρίων και forums, στα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν με την επίδειξη ενός εισιτηρίου του φεστιβάλ: Τρίτη 16 Ιουλίου - «Το βιολί και οι αποχρώσεις του σε ευρωπαϊκές παραδοσιακές μουσικές», Τετάρτη 17 Ιουλίου - «Pizzica pizzica - ρυθμός, χορός και θεραπεία» και την Πέμπτη 18 Ιουλίου - «O μουσικός πλούτος του ευρωπαϊκού Νότου και η συμβολή του στην πρόοδο της Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Συνοχής».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο