27 Ιουν 2013

Παράσταση 24 ωρών με Μπέκετ φέρνει ο Γιάννης Κακλέας στο Φεστιβάλ Αθηνών

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας παρουσιάζει το έργο «Μερσιέ και Καμιέ» του Σάμιουελ Μπέκετ μέσα σε 24 ώρες.

«Η παράσταση ξεκινάει μεσάνυχτα της Παρασκευής και τελειώνει μεσάνυχτα του Σαββάτου. Είναι 24 ώρες χωρίς διάλειμμα» διευκρινίζουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές του Φεστιβάλ Αθηνών. Κι όμως, ο Γιάννης Κακλέας ...
κατάφερε να ξεπεράσει τον μαραθώνιο παραστάσεων διάρκειας κάποιων ωρών (που αυξάνονται τα τελευταία χρόνια) κι έφτασε στις 24 ώρες για το ανέβασμα του έργου «Μερσιέ και Καμιέ» του Σάμιουελ Μπέκετ στην Πειραιώς 260.

Οι θεατές μπορούν ελεύθερα να μπαινοβγαίνουν στο θέατρο, όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, την ώρα που οι ήρωες περιπλανούνται στο μπεκετικό σύμπαν και θέτουν ερωτήματα στη σφαίρα του θεάτρου του παραλόγου που δύσκολα βρίσκουν εύκολη απάντηση.

Ο Γιάννης Κακλέας στη νέα του παράσταση συνθέτει μια μεταθεατρική εμπειρία-αγρύπνια όπου η διερώτηση για την πίστη και την αναζήτηση, για την ισχύ και την εξάρτηση, για την πραγματικότητα και τις αυταπάτες της στοιχειώνει τους θεατές και τους ερμηνευτές. 

Στην παράσταση παίζουν οι Αρης Σερβετάλης, Κώστας Φιλίππογλου, Κίμων Φιορέτος, Μένη Κωνσταντινίδου.

* Στην Πειραιώς 260, Κτήριο Η. Η παράσταση ξεκινάει Παρασκευή 28 Ιουνίου στις 23.59 και ολοκληρώνεται το Σάββατο 29 Ιουνίου τα μεσάνυχτα.

πηγη

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο