15 Μαρ 2012

«Ξάσπρισαν» πίνακα του Ντα Βίντσι στο Λούβρο


πίνακας, Λεονάρντο Ντα Βίντσι, έργο, μουσείο Λούβρου, συντήρηση, αποκατάσταση,
Δύο Γάλλοι επιστήμονες και ειδικοί στην συντήρηση και εκτίμηση έργων τέχνης παραιτήθηκαν από την επιτροπή συμβούλων του Μουσείου του Λούβρου γιατί καταγγέλλουν πως οι τεχνικοί του μουσείου... ξάσπρισαν έναν εξαιρετικό πίνακα του Ντα Βίντσι.

Πρόκειται για τους...... Σεγκολέν Μπερζό Λανγκλέ και Ζαν Πιέρ Κουζέν οι οποίοι υπέβαλλαν τις παραιτήσεις του μετά την θυελλώδη αντίδρασή τους όταν αντίκρισαν το τελικό αποτέλεσμα της αποκατάστασης του πίνακα που φιλοτέχνησε ο διάσημος Λεονάρντο Ντα Βίντσι και φέρει τον τίτλο «Η Παρθένος, Το Βρέφος και η Αγία Άννα». Η αξία του πίνακα είναι αμύθητη, θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα του Ντα Βίντσι και η ηλικία του ξεπερνά τα 500 χρόνια.

Και μπορεί ο πίνακας να επιβίωσε για πέντε αιώνες, όμως σύμφωνα με το δίδυμο οι τεχνικοί του Λούβρου στην προσπάθειά τους να εξαφανίσουν από τον πίνακα τα σημάδια του χρόνου, μάλλον το παράκαναν με αποτέλεσμα ο πίνακας να έχει πλέον ένα πολύ πιο φωτεινό χρώμα, που όπως οι ίδιοι ισχυρίζονταν σίγουρα δεν θα αποτελούσε επιλογή του καλλιτέχνη Ντα Βίντσι.

Οι υπεύθυνοι του Λούβρου από την μεριά τους ισχυρίζονται ότι ποτέ άλλοτε η συντήρηση ενός πίνακα του μουσείου δεν είχε σχεδιαστεί και οργανωθεί τόσο άρτια.



Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο