30 Ιαν 2018

Ταραντίνο στο θέατρο - Η ελληνική συμμορία του «Reservoir Dogs»


Η παρθενική και ταυτόχρονα μυθική ταινία του Κουεντίν Ταραντίνο «Reservoir Dogs» ανεβαίνει στη ...
σκηνή. Γιατί είναι μια ταινία θρύλος και ποιος τη μεταγράφει σε θεατρικό έργο;




Είκοσι πέντε χρόνια από την πρώτη προβολή της αστυνομικής περιπέτειας «Reservoir Dogs» οι πέντε, άγνωστοι μεταξύ τους, κακοποιοί με τα παρατσούκλια ο Λευκός, ο Ροζ, ο Ξανθός, ο Πορτοκαλί και ο Καφέ, αποκτούν θεατρική υπόσταση. Είναι γεγονός, ο Τριαντάφυλλος Δελής αναλαμβάνει τη φιλόδοξη θεατρική διασκευή του ταραντινικού αριστουργήματος που θα γεμίσει με ένταση και… αίμα το Σύγχρονο Θέατρο από τις 30/1 με πρωταγωνιστές τους Ερρίκο Λίτση, Δημήτρη Αλεξανδρή, Αντώνη Κρόμπα, Ανδρέα Κωνσταντίνου, Κίμωνα Κουρή, Αλέξανδρο Παπατριανταφύλλου και Βλάση Πασιούδη. 

Σας θυμίζουμε την υπόθεση: Ένας μαφιόζος αναθέτει σε μια ομάδα να ληστέψουν ένα κοσμηματοπωλείο. 'Eνα χτύπημα και μετά θα εξαφανιστούν χωρίς να γνωρίζει ο ένας την κατεύθυνση του άλλου. Η ανωνυμία είναι βασικό κομμάτι του σχεδίου- κάνεις δεν ξέρει κανέναν και έτσι κάνεις δεν μπορεί να καρφώσει κανέναν. Το σχέδιο μοιάζει τέλειο...και το έργο ξεκινάει ακριβώς μετά από την ληστεία...Η συμμορία συγκεντρώνεται σε μια αποθήκη για να μετρήσει τα κλοπιμαία αλλά και τις απώλειές της. Εκεί αρχίζουν και οι πιο βίαιες και αιματηρές συγκρούσεις, καθώς απ' ό,τι ακούγεται επί σκηνής, το σχέδιο φαίνεται παγίδα.

Τρεις από τους πρωταγωνιστές της ταινίας: Μάικλ Μάντσεν, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Στηβ Μπουσέμι


4 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για την ταινία

Σύστησε τον Ταραντίνο Ο 29χρονος βιντεοκλαμπάς Κουεντίν μετατρέπεται με το παρθενικό του φιλμ σε ήρωα του αμερικανικού indie σινεμά, και στον άνθρωπο που συνδύασε πρώτος την ποπ κουλτούρα και το arthouse σινεμά. 

Ο πωρωμένος Χάρβεϊ Ο Καϊτέλ έμεινε άφωνος από την πρωτοτυπία του σεναρίου, το οποίο άλλαζε τους κανόνες των heist movies. Γι’ αυτό δεν χρειάστηκε να σκεφτεί δεύτερη φορά προτού πει το «ναι» στον πρωτάρη και άσημο τότε Ταραντίνο. 

Η αποδόμηση της αντρικής τιμής Η μη γραμμική (σχεδόν γκονταρική), αιχμηρή αφήγηση παρουσιάζει τους χαρακτήρες και τις μεταξύ τους σχέσεις, θίγοντας την αξία –ή το μύθο;– της εμπιστοσύνης μεταξύ των αντρών. 

Γκαζωμένες μουσικάρες Η ταραντινική κινηματογραφική εμπειρία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη μουσική. Η πρώτη του ταινία είχε φυσικά ένα φοβερό σάουντρακ γεμάτο ’70s garage rock διαμάντια.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο