25 Δεκ 2017

Last Christmas: Ενας χρόνος χωρίς τον Τζορτζ Μάικλ (vids)


Μια θέση στο πάνθεο των μεγαλύτερων μουσικών του Ηνωμένου Βασιλείου κατέχει από πλέον ο εκλιπών σταρ της ποπ, Τζορτζ Μάικλ. ...
Ήταν ένας από τους πιο ταλαντούχους και πιο εκφραστικούς τραγουδιστές και συνθέτες της χώρας του τα τελευταία 35 χρόνια.




Και σύμφωνα με το BBC τα έξι παρακάτω τραγούδια είναι αυτά που σημάδεψαν την καριέρα αλλά και τη ζωή του.


Careless Whisper (1984)

Η πρώτη σόλο επιτυχία του Τζορτζ Μάικλ. Την ίδια χρονιά το δίδυμο των Wham! είχε κάνει δύο μεγάλες επιτυχίες που έφτασαν στην κορυφή των βρετανικών τσαρτ. Ωστόσο, ο ήχος του Careless Whisper είναι πολύ πιο ώριμος σε σχέση με των Wham!


Το τραγούδι γράφτηκε όταν ο Μάικλ ήταν 17 ετών, μια μέρα που πήγαινε στη δουλειά του με λεωφορείο. Δούλευε ως DJ στο εστιατόριο Μπελ Ερ στο Hertfordshire. «Θυμάμαι να μου έρχεται ξαφνικά η μελωδία και να τρέχω στο πίσω μέρος του λεωφορείου για να γράψω τους στίχους με την ησυχία μου». Είναι η προσωπική ιστορία μιας απιστίας. «Μιλάει για το πώς το τότε κορίτσι μου έμαθε για την ύπαρξη της δεύτερης με την οποία τελικά δεν είχα κάνει κάτι».



A Different Corner (1986)

Η δεύτερη σόλο επιτυχία του Μάικλ, δύο χρόνια μετά το Careless Whisper. Θεωρούσε τους στίχους αυτού του τραγουδιού πιο ρεαλιστικούς και σοβαρούς. «Είναι φοβερό πώς ο κόσμος ταυτίζεται με επιπόλαιους και ανούσιους στίχους», έλεγε για το Careless Whisper. 


To A Different Corner αναφέρεται σε έναν έρωτα χωρίς ανταπόκριση. Ο Τζορτζ Μάικλ είναι ήδη διάσημος και πλούσιος. «Είχα ό,τι ήθελα. Ωστόσο, ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που ερωτεύτηκα πραγματικά και δεν μπορούσα να ζήσω τον έρωτα εξαιτίας όσων είχα αποκτήσει».



I Want Your Sex (1987)

Το πρώτο σινγκλ του άλμπουμ Faith, το οποίο έγινε τεράστια εμπορική επιτυχία, ενώ το βιντεοκλίπ προκάλεσε αντιδράσεις. Απαγορεύτηκε η μετάδοσή του από το ραδιόφωνο του BBC, ενώ το MTV έκοψε τις ακατάλληλες σκηνές. «Για μερικές εβδομάδες έγινα ο αντίχριστος», είχε δηλώσει τότε ο Μάικλ.


Οι λέξεις «ανακαλύψτε τη μονογαμία» στο γυμνό σώμα του μοντέλου και μούσα του μουσικού Kathy Jeung ήταν σύμφωνα με τον καλλιτέχνη μια κραυγή κατά όσων καταδίκαζαν το σεξ εξαιτίας της απειλής του Έιτζ.


Praying For Time (1990)

Με την κυκλοφορία του άλμπουμ Listen Without Prejudice Vol 1 ο Τζορτζ έχει ήδη αποφασίσει πως ήρθε η ώρα να αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας. Αποτέλεσμα αυτής της απόσυρσης είναι ότι στο βιντεοκλίπ του Praying For Time ο τραγουδιστής είναι για πρώτη φορά απών.




Jesus To A Child (1996)

Θεωρείται η πιο βιωματική δουλειά του Τζορτζ Μάικλ. Αναφέρεται στο θάνατο του συντρόφου του Ανσέλμο Φελέπα από εγκεφαλική αιμορραγία που σχετιζόταν με το Έιτζ. «Πιστεύω ότι ο Ανσέλμο ήταν ο πρώτος μου εγωιστικός έρωτας», δήλωσε αργότερα. Ο Τζορτζ Μάικλ απέφευγε ακόμη να μιλήσει ανοικτά για τη σεξουαλικότητά του.




Outside (1998)

Το 1998 συλλαμβάνεται για άσεμνη συμπεριφορά σε δημόσιες τουαλέτες του Λος Άντζελες και για πρώτη φορά ο Τζορτζ Μάικλ παραδέχεται ότι είναι ομοφυλόφιλος. Μετά τη σύλληψή του είπε στο CNN: «Η πρώτη μου γκέι σχέση έγινε σε ηλικία 27 ετών. Τα τραγούδια που έγραφα όταν έβγαινα με γυναίκες αναφέρονταν σε γυναίκες. Όλα τα άλλα μιλούν για άνδρες». 

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο