30 Νοε 2017

«Γιατί είναι κακό να σε παρενοχλούν; Έτσι είναι η φύση του άντρα!»


ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΡΩΣΙΔΑΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΠΕΡΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗΣ...
, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ




Διαμαρτυρίες και οργισμένα μηνύματα τηλεθεατών προκάλεσε σατιρική εκπομπή της ρωσικής τηλεόρασης και του καναλιού Perviy kanal, όταν 5 κωμικοί εμφανίστηκαν να αστειεύονται και να διακωμωδούν την καμπάνια #MeToo εναντίον της σεξουαλικής παρενόχλησης. Στην εκπομπή ακούστηκαν πολλά καθόλου αστεία, μεταξύ των οποίων ότι φταίνε και τα θύματα βιασμών και παρενόχλησης. «Παρενοχλούσα για χρόνια μια γυναίκα και μάλιστα σκληρά. Τώρα είμαστε παντρεμένοι και έχουμε δύο παιδιά», ακούστηκε να λέει, μεταξύ άλλων ένας από τους κωμικούς.

Το θέμα, ίσως θα σταματούσε εκεί, αν λίγες μέρες μετά η ρωσίδα ηθοποιός Lyubov Tolkalina δεν ανέφερε, κατά τη διάρκεια συνέντευξής της ένα ακόμη πιο εξοργιστικό σχόλιο επί του θέματος: «Ας είμαστε ειλικρινείς, η σεξουαλική παρενόχληση είναι κάτι υπέροχο. Αν πάρεις τον ρόλο, τι σημασία έχει το πώς τον πήρες. Έτσι κι αλλιώς πάντα τη γυναίκα θα κατηγορήσουν για κάτι τέτοιο. Αν είσαι αληθινή γυναίκα και σου συμβεί κάτι τέτοιο, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μην το πεις πουθενά», δήλωσε η ηθοποιός. 

«Πώς μπορείς να κατηγορήσεις έναν άντρα για σεξουαλική παρενόχληση; Γι' αυτό ακριβώς δεν είναι που ήρθε στον κόσμο; Αν έχει εξουσία και τη χρησιμοποιεί κατ' αυτόν τον τρόπο, τότε καλά κάνει», κατέληξε. Αν όλα αυτά φαντάζουν εξωφρενικά, ας σημειωθεί ότι στη Ρωσία δεν υπάρχει καν αξιόπιστη βάση δεδομένων για τα κρούσματα βιασμών και παρενόχλησης, ενώ τα περισσότερα περιστατικά απλώς δεν φτάνουν ποτέ στις αρχές.

Μόλις το 2016, τόσο στη Ρωσία, όσο και στην Ουκρανία μπήκαν στην διαδικασία να μοιραστούν και να μιλήσουν ανοιχτά για τις εμπειρίες παρενόχλησης και βιασμού, μέσω καμπάνιας στο instagram με το hashtag #IAmNotAfraidToSayIt (Δεν φοβάμαι να μιλήσω). Επίσης, μόλις πέρσι έλαβαν χώρα και οι πρώτες διαδηλώσεις εναντίον της αντικειμενοποίησης του γυναικείου σώματος και του σεξισμού που βιώνουν οι γυναίκες στη Ρωσία.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο