17 Μαρ 2015

Η Ένωση θεάτρων της Ευρώπης στο πλευρό του Σωτήρη Χατζάκη - Διαβάστε εδώ την επιστολή που έστειλε

Μετά τη κόντρα μεταξύ του αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού κύριο Νίκο Ξυδάκη και του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Σωτήρη Χατζάκη σχετικά με... την παραμονή του η μη στη θέση του Κου Χατζάκη ως καλλιτεχνικός διευθυντής στο Εθνικό θέατρο. 

Η Ένωση θεάτρων της Ευρώπης έστειλε επιστολή και υπερασπίζεται τον Κο Χατζάκη. 

Την επιστολή  δημοσιεύουμε παρακάτω:

(Ακολουθεί η μετάφρασή της στα Ελληνικά)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΘΕΑΤΡΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Η Ένωση των Θεάτρων της Ευρώπης καταδικάζει τη δίωξη για πολιτικούς λόγους του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου μας και Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου στην Ελλάδα, Σωτήρη Χατζάκη από  τον νεοδιορισθέντα αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού της ελληνικής κυβέρνησης.

Αγνοώντας αντικειμενικές αποδείξεις της επιτυχίας του Εθνικού Θεάτρου, ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού απαιτεί την παραίτηση του μέλους μας χωρίς κανέναν απολύτως λόγο και εντελώς αυταρχικά μόνο και μόνο επειδή δεν ανήκει στο κυβερνών κόμμα.

Κατ΄αυτόν τον τρόπο οι βασικές ελευθερίες και η ανεπηρέαστη έκφραση ενός Έλληνα καλλιτέχνη χτυπιούνται.

Η Τέχνη πρέπει να λειτουργεί απαλλαγμένη από τα συστήματα των πολιτικών κομμάτων και από τις εναλλαγές των μηχανισμών της εξουσίας. 

Η άδικη και αδικαιολόγητη κυβερνητική παρέμβαση δεν ωφελεί με κανέναν τρόπο την ελεύθερη και δημιουργική ευρωπαϊκή σκέψη.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο