4 Απρ 2023

Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου 2023


Πλούσιο τόσο σε θέατρο όσο και σε μουσική και χορό είναι το φετινό καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου, που... παρουσίασε η καλλιτεχνική διευθύντρια του θεσμού, Κατερίνα Ευαγγελάτου.

Σημαντική και η παρουσία ξένων καλλιτεχνών που θα εμφανιστούν στο Ηρώδειο και στο Πειραιώς 260.

Ο Τζον Κέιλ, ο Ουαλός μουσικός που έγραψε ιστορία με τους Velvet Underground, έρχεται στο Ηρώδειο με τη μπάντα του και συμπράττει επί σκηνής με τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών (19/06/2023).

Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού James θα εμφανιστούν στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού (10/07/2023), συμπράττοντας για πρώτη φορά στην ιστορία τους με συμφωνική ορχήστρα 22 ατόμων και χορωδία γκόσπελ.

Στο Ηρώδειο θα εμφανιστούν επίσης οι Kraftwerk με το νέο οπτικοακουστικό show τους, οι Waterboys (22/06/2023), ο Αλεξάντρ Ντεσπλά ( 01/07/2023) και οι Sigur Rós (27/06/2023).

Το ελληνικό ρεπερτόριο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μια βραδιά με τον σπουδαίο Σταύρο Ξαρχάκο (Ηρώδειο στις 18/6) μαζί με τη Μαρία Φαραντούρη, τον Γιάννη Κότσιρα και την Ηρώ Σαΐα. Στο εμβληματικό θέατρο θα παίξει και ο Γιάννης Αγγελάκας με τη μπάντα 100°C (03/07/2023).

Ανάμεσα σε άλλα έργα που περιλαμβάνει το πρόγραμμα είναι η Μαντάμα Μπατερφλάι του Τζάκομο Πουτσίνι στο Ηρώδειο για τέσσερις παραστάσεις (Εθνική Λυρική Σκηνή – Βασίλης Χριστόπουλος – Olivier Py).

Στο Πειραιώς 260 θα ζωντανέψει και φέτος το πολύ πετυχημένο μίνι φεστιβάλ «Τζαζ στην Πλατεία», με τέσσερα ξεχωριστά τζαζ σχήματα (Adedeji Adetayo Sextet, Spyros Panagiotopoulos Quintet (BFAM), Terry Vakirtzoglou Quartet, Apostolos Leventopoulos Trio feat. Vasilis Xenopoulos).

Στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου θα εμφανιστεί ο Ψαραντώνης (08/07/2023) και ο Σταμάτης Κραουνάκης (12/08/2023).


Θέατρο

Στο πρόγραμμα των παραστάσεων της Επιδαύρου, που είχε ήδη ανακοινωθεί, προστίθενται πολλές παραστάσεις στην σκηνή του Πειραιώς 260 και στη σκηνή Νίκος Κούρκουλος του Εθνικού Θεάτρου, αλλά και κάποιες παραστάσεις στην Επίδαυρο.

Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες παραστάσεις στο Εθνικό και στην Πειραιώς 260:

Καταστροφή, Δημήτρης Μπαμπίλης (ΑΠΑΡÄΜΙΛΛΟΝ),

Το ρόδο είναι ρόδο της Κατερίνας Λούβαρη Φασόη

H Δημοκρατία του Μπακλαβά του Ανέστη Αζά

Ρέκβιεμ για τη Φάνι Γκόλντμαν, Ζωή Χατζηαντωνίου

Τυφλός δρομέας Amir Reza Koohestani – Mehr Theatre Group

Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή στο Πειραιώς 260

Στην ίδια σκηνή το έργο Καζανόβα / Δον Ζουάν σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού και το Σχέδιο Μάρσαλ – Α path of perspectives της Νατάσας Τριανταφύλλη.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα με τις παραστάσεις θεάτρου στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου και εδώ ολόκληρο το καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο