20 Αυγ 2022

Αγγελική Πρέζα: Η καταξιωμένη μουσικός που ετοιμάζεται να παρουσιάσει τον πρώτο προσωπικό της δίσκο στην Αθήνα!


Η Αγγελική Πρέζα, η μουσικός συνθέτρια που με τις μουσικές συνθέσεις και τα τραγούδια της ...καταφέρνει να αγγίζει τις πιο ευαίσθητες χορδές του ακροατή, ετοιμάζεται να παρουσιάσει τον πρώτο προσωπικό της δίσκο στην Αθήνα τον προσεχή Σεπτέμβριο.



Ο δίσκος φέρει τον τίτλο «Σαν χελιδόνι που επέστρεψε απ ‘ τα ξένα» και είναι σε μουσική, ενορχήστρωση και ερμηνεία της Αγγελικής Πρέζα. Ο δίσκος περιλαμβάνει τέσσερα τραγούδια, τα οποία είναι σε ποίηση της διακεκριμμένης ποιήτριας και λογοτέχνιδας Σοφίας Αγραπίδη. Τα ποιήματα περιλαμβάνονται στην αξιόλογη ποιητική της συλλογή «Ανατολή Ψυχής», η οποία έχει κυκλοφορήσει από τον Εκδοτικό Οίκο Κέφαλος.


Ο δίσκος περιλαμβάνει επίσης τέσσερα έργα για πιάνο σόλο από την σειρά «Πορτραίτα» και τέσσερεις ορχηστρικές μουσικές.

Η Αγγελική Πρέζα, κατά την διάρκεια της εξαιρετικής και ανοδικής της μουσικής πορείας, έχει συνθέσει τραγούδια σε στίχους της Αλεξίας Μαννούρη, του Θεοκλή Κουγιάλη, του Ανδρέα Πολυνείκη, του Χρίστου Πιπίου, της Αμαλίας Κέντρου, της Ισμήνης Πολυνείκη Χριστοδούλου, του Νίκου Παπακλεοβούλου και του Μιχάλη Αργυρού.

Η Αγγελική Πρέζα έχει κάνει συνεργασίες με αξιόλογους καλλιτέχνες, όπως με την σοπράνο Γεωργία Πολυνείκη.


Μια σημαντική συνεργασία της Αγγελικής Πρέζα αποτελεί η συνεργασία με τον Έλληνα ερμηνευτή, ηθοποιό και σκηνοθέτη Χρήστο Κάλλοου.

Τραγούδια της Αγγελικής Πρέζα έχουν λάβει βραβεία και έχουν διακριθεί σε Παγκύπριους, Ευρωπαικούς και σε Διεθνείς Διαγωνισμούς.

Σημαντικός σταθμός της καλλιτεχνικής της πορείας αποτελεί το τραγούδι της «Το Φως-The Light-Das Licht», το οποίο απέσπασε το 3ο Διεθνές Βραβείο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό «International Low Vision Song Contest» στην Γερμανία, τον Μάιο του 2021, με ερμηνεύτριες την Μαρία Πουλλή και την Τόνη Σωτηρίου.


Η Αγγελική Πρέζα έχει παρουσιαστεί, ερμηνεύσει και διευθύνει σε συναυλίες και παραστάσεις τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό.

Οι μουσικές μελωδίες και οι ερμηνείες της Αγγελικής Πρέζα καταφέρνουν πάντοτε να αγγίζουν την ψυχή του θεατή και να τον ταξιδεύουν.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο