1 Μαρ 2022

Ηθοποιοί που έχασαν Oscar μέσα από τα χέρια τους - Ήταν έτοιμοι να τα κερδίσουν, μέχρι που τους τα πήραν άλλοι


Μερικές φορές ένας λαμπρός ηθοποιός ή ηθοποιός αρνείται έναν ρόλο που καταλήγει να ...αρπάζει αυτό το διάσημο μικρό χρυσό άγαλμα. Για παράδειγμα, ο Τζιν Χάκμαν σχεδόν πρωταγωνίστησε στη Σιωπή των Αμνών το 1991 και ο Ρίτσαρντ Γκιρ άφησε τη Γουόλ Στριτ το 1987.



Τι γίνεται όμως με τις στενές επιλογές από τα πιο πρόσφατα χρόνια; Εμείς στο Bright Side ανακαλύψαμε ποιοι σταρ θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει Όσκαρ τη δεκαετία του 2000, αλλά το αφήσαμε να πέσει στα χέρια άλλων ηθοποιών ή ηθοποιών.


Gael García Bernal

Το Dallas Buyers Club είναι μια δραματική βιογραφία του 2013 με πρωταγωνιστή τον Matthew McConaughey. Ο Γκαέλ Γκαρθία Μπερνάλ εξέταζε τον συν-πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά τελικά δεν έκλεισε ποτέ τη συμφωνία. Αντίθετα, πήγε στον Τζάρεντ Λέτο και του χάρισε ένα Όσκαρ Β' Ρόλου.


Angela Bassett

Στο ρομαντικό δράμα, Monster’s Ball, του 2001 πρωταγωνιστεί η Χάλι Μπέρι. Κέρδισε Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για αυτή την ερμηνεία και ήταν η πρώτη έγχρωμη γυναίκα που το έκανε. Ωστόσο, το βραβείο θα μπορούσε να πάει στην Angela Bassett. Αρνήθηκε τον ρόλο «επειδή είναι ένα τέτοιο στερεότυπο για τις μαύρες γυναίκες», είπε στο Newsweek.


Liam Neeson

Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις κέρδισε ένα Όσκαρ για αυτή τη δραματική ιστορική βιογραφία (ως Α' Ανδρικού Ρόλου), αλλά θα μπορούσε να ήταν ο Λίαμ Νίσον στη θέση του. Ωστόσο, μετά από χρόνια αναμονής για την έναρξη του έργου, ο Neeson απλώς ένιωσε ότι το νέο σενάριο «δεν είχε καμία σχέση μαζί του», όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο GQ.


Anne Hathaway

Το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου σε αυτό το ρομαντικό δράμα του 2012 πήγε στην Τζένιφερ Λόρενς, αν και θα μπορούσε να ήταν της Αν Χάθαγουεϊ. Δυστυχώς, υπήρξε μια σύγκρουση προγραμματισμού: μέχρι να ξεκινήσει το έργο, ο Χάθαγουεϊ είχε αφοσιωθεί στο The Dark Knight Rises.


Harrison Ford

Το Syriana είναι ένα δραματικό πολιτικό θρίλερ του σκηνοθέτη Stephen Gaghan και χάρισε στον George Clooney Όσκαρ Β' Ρόλου. Έπαιξε έναν πράκτορα της CIA ονόματι Μπομπ Μπαρνς, αλλά αυτός ο ρόλος προσφέρθηκε αρχικά στον Χένρι Φορντ. Ο Φορντ το αρνήθηκε επειδή «δεν ένιωθε αρκετά έντονα για την αλήθεια του υλικού», αλλά έκτοτε δήλωσε ότι μετανιώνει για την απόφασή του.


Emma Watson

Η μουσική κωμωδία-δραμα, La La Land, κέρδισε συνολικά 6 Όσκαρ. Το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού πήγε στην Έμμα Στόουν, αλλά θα μπορούσε να το είχε κερδίσει η συνονόματή της, Έμα Γουάτσον. Ωστόσο, ο Watson αρνήθηκε τον ρόλο λόγω των συγκρούσεων προγραμματισμού με την Πεντάμορφη και το Τέρας.


Hugh Grant

Αυτό το ιστορικό δράμα βιογραφίας έχει κερδίσει 4 Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένης της Καλύτερης Ταινίας της Χρονιάς. Ο Κόλιν Φερθ ως Βασιλιάς Τζορτζ ΣΤ' κέρδισε τον καλύτερο πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά αυτό το βραβείο θα μπορούσε εύκολα να είχε πάει στον Πωλ Μπέτανι. Ο Bettany είπε ότι λυπάται που έχασε την ευκαιρία να «δουλέψει με τόσο σπουδαίους ανθρώπους», αλλά ότι απέρριψε τον ρόλο για να έχει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του. Είναι ενδιαφέρον ότι ο Hugh Grant θα μπορούσε επίσης να είναι ο Βασιλιάς Τζορτζ σε αυτήν την ταινία, αλλά την απέρριψε επίσης.


Sandra Bullock

Ένας άλλος πολυνικητής, αυτό το αθλητικό δράμα απέσπασε 4 ολόκληρα Βραβεία Όσκαρ. Η Χίλαρι Σουάνκ πήρε το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, παρόλο που η Σάντρα Μπούλοκ ήταν δεμένη με τον ρόλο για χρόνια. Ήταν δύσκολο να βρεις ένα στούντιο για να κάνει την ταινία, και μέχρι να απογειωθεί, ο Bullock είχε δεσμευτεί στο Miss Congeniality 2 και δεν μπορούσε να κάνει τα χρονοδιαγράμματα να λειτουργήσουν.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο