9 Δεκ 2021

Το Εθνικό θέατρο αναζητά ηθοποιούς για τις καλοκαιρινές του παραγωγές


Το Εθνικό Θέατρο για τις ανάγκες των νέων καλοκαιρινών παραγωγών που θα παρουσιαστούν στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, αλλά και σε... περιοδεία, αναζητά επαγγελματίες ηθοποιούς.Συγκεκριμένα:

Πρώτη καλοκαιρινή παραγωγή (κωμωδία)

Για τις ανάγκες του Χορού της πρώτης καλοκαιρινής παραγωγής του Εθνικού Θεάτρου που θα σκηνοθετήσει ο Γιάννης Καλαβριανός, αναζητούμε επαγγελματίες γυναίκες ηθοποιούς, με σκηνική ηλικία έως 40 ετών.

Ζητούμενα ακρόασης

Στην Α΄φάση όλες οι υποψήφιες θα δοκιμαστούν στην κίνηση και στο τραγούδι. Θα πρέπει να έχουν προετοιμάσει ένα τραγούδι της επιλογήςτους, από το ελληνικό ή το ξένο ρεπερτόριο, το οποίο θα ερμηνεύσουν χωρίς τη συνοδεία μουσικού οργάνου. Επίσης θα δουλέψουν πάνω σε έναν κινησιολογικό αυτοσχεδιασμό που θα ζητηθεί επιτόπου από τη χορογράφο της παράστασης.

Στη Β’ φάση οιυποψήφιεςπου θα προκριθούν θα δοκιμαστούν στην υποκριτική. Θα ζητηθεί να ερμηνεύσουν ένα απόσπασμα από έμμετρο (δεκαπεντασύλλαβο) έργο. Το απόσπασμα θα σταλεί από το γραφείο σκηνής του Ε.Θ. σε όλες τις συμμετέχουσες της α’ φάσης, προκειμένου όποια υποψήφια το επιθυμεί να μπορεί να προετοιμαστεί για την β’ φάση.


Περισσότερες πληροφορίες:

- Όλες οι υποψήφιες που θα καταθέσουν το βιογραφικό τους θα ειδοποιηθούν για τη συμμετοχή τους ή όχι στην ακρόαση από 5 έως και 9 Ιανουαρίου 2022.

- Η ακρόαση για την α΄καλοκαιρινή παραγωγή θα αποτελείται από δύο φάσεις και θα πραγματοποιηθεί από 17 Ιανουαρίου έως και 6 Φεβρουαρίου 2022. Οι ακριβείς ημερομηνίες θα σταλούν στις υποψήφιες που θα επιλεγούν στην ακρόαση.

- Οι δοκιμές για την α’ καλοκαιρινή παραγωγή προγραμματίζεται να ξεκινήσουν αρχές Απριλίου 2022.


Δεύτερη καλοκαιρινή παραγωγή (τραγωδία)

Για τις ανάγκες του Χορού της δεύτερης καλοκαιρινής παραγωγής του Εθνικού Θεάτρου που θα σκηνοθετήσει ο Αργύρης Ξάφης, αναζητούμε επαγγελματίες ηθοποιούς, ανεξαρτήτως φύλου, με σκηνική ηλικία έως 30 ετών.


Ζητούμενα ακρόασης:

Στην Α΄φάση όλοι οι υποψήφιοι θα δοκιμαστούν στην κίνηση και στο τραγούδι. Γι’ αυτό πρέπει να έχουν προετοιμάσει ένα ελληνικό τραγούδι της επιλογής τους το οποίο θα ερμηνεύσουν χωρίς τη συνοδεία μουσικού οργάνου. Επίσης θα δουλέψουν πάνω σε ένανκινησιολογικό αυτοσχεδιασμό που θα ζητηθεί επιτόπου από την χορογράφο της παράστασης.

Στη Β’ φάσηοι υποψήφιοι που θα προκριθούν θα δοκιμαστούν στην υποκριτική (και αυτοσχεδιασμό), καθώς και σε ερμηνεία παρτιτούρας. Αναλυτικότερα: αντί μονολόγου θα ζητηθεί να ερμηνεύσουν κάποιο ποίημα της επιλογής τους και θα κληθούν να ερμηνεύσουν μία πρωτότυπη μουσική σύνθεση, γραμμένη ειδικά για την παράσταση από τον συνθέτη της παράστασης Κορνήλιο Σελαμσή. Η παρτιτούρα θα σταλεί από το γραφείο σκηνής του Ε.Θ. σε όλους τους υποψήφιους της α’ φάσης, προκειμένου όποιος υποψήφιος το επιθυμεί να μπορεί να προετοιμαστεί για την β’ φάση.


Περισσότερες πληροφορίες:

- Όλοι οι υποψήφιοι που θα καταθέσουν το βιογραφικό τους θα ειδοποιηθούν για τη συμμετοχή τους ή όχι στην ακρόαση από 11 έως και 16 Ιανουαρίου 2022.

- Η ακρόαση για τη β΄ καλοκαιρινή παραγωγή θα αποτελείται από δύο φάσεις και θα πραγματοποιηθεί από 14 Φεβρουαρίου έως και 6 Μαρτίου 2022. Οι ακριβείς ημερομηνίες θα σταλούν στους υποψήφιους που θα επιλεγούν στην ακρόαση.

- Οι δοκιμές για τη β’ καλοκαιρινή παραγωγή προγραμματίζεται να ξεκινήσουν τέλη Απριλίου 2022.


Παρακαλούμε σημειώστε:

Το ΕΘ εφαρμόζει και τηρεί πιστά όλους τους νόμους (ΚΥΑ ) και τους κανόνες όπως κάθε φορά ισχύουν και ορίζονται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την πανδημία προκειμένου να διεξαχθεί με ασφαλή τρόπο η ακρόαση. Σύμφωνα με τις νέες, επικαιροποιημένες οδηγίες για την είσοδο σε χώρους σε δημόσιους φορείς θα πρέπει όσοι είναι εμβολιασμένοι να έχουν μαζί τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους ή πιστοποιητικό νόσησης, ενώ όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση από ιδιωτικό ή δημόσιο εργαστήριο αναφοράς, στο οποίο έχουν κάνει έλεγχο για COVID-19 είτε με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών, είτε με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (RAPIDTEST) που έχει διενεργηθεί εντός των τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών. Ακόμα είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου, και στις δύο περιπτώσεις, προς ταυτοποίηση των στοιχείων των υποψηφίων.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί σε ολιγομελείς ομάδες με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τα 7 άτομα.

Η συλλογή και η επεξεργασία των στοιχείων προσωπικών δεδομένων (από το βιογραφικό κατά την αίτηση) θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνον για τη συγκεκριμένη διαδικασία της ακρόασης και δεν θα πραγματοποιηθεί καμία άλλη επεξεργασία τους μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής των υποψηφίων.

Κατάθεση βιογραφικών

Οι ενδιαφερόμενοι και για τις δύο ακροάσεις παρακαλούνται να στείλουν το βιογραφικό τους, και δύο πρόσφατες φωτογραφίες (μίαολόσωμη και μία κοντινή) από την Τετάρτη8Δεκεμβρίου 2021 έως και την Τετάρτη22Δεκεμβρίου 2021 ηλεκτρονικά στο emailcv@n-t.grαπαραιτήτως σημειώνοντας στο θέμα του email«ΑΚΡΟΑΣΗ-Α’ καλοκαιρινή παραγωγή ΕΘ» ή «ΑΚΡΟΑΣΗ- Β΄καλοκαιρινή παραγωγή ΕΘ» ανάλογα με την ακρόαση ενδιαφέροντός τους. Στην περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και για τις δύο ακροάσεις σημειώνετε στο θέμα «ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ-Α’ & Β’ καλοκαιρινή παραγωγή ΕΘ».

Βιογραφικά που θα σταλούν εκπρόθεσμα δεν θα γίνουν δεκτά.

Στις ακροάσεις θα κληθούν όσοι και όσες επιλεγούν μετά από αξιολόγηση του βιογραφικού τους. Η αξιολόγηση θα γίνει από τους σκηνοθέτες και τους καλλιτεχνικούς τους συνεργάτες.

Όλοι όσοι εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τις ακροάσεις του ΕΘ θα ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά με email στις ημερομηνίες που αναγράφονται παραπάνω.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο