3 Δεκ 2021

Τρεις νέες δραστηριότητες της μικτής ομάδας σύγχρονου χορού για τον Δεκέμβριο του 2021


*Ο τελευταίος μήνας του 2021 φέρνει γνωριμία της δουλειάς μας σε μαθητές σε Γυμνάσια - Λύκεια και ...συζήτηση (δια ζώσης και σε live streaming) για την αναπηρία, αλλά και δύο επαναλήψεις της χοροθεατρικής παράστασης της ομάδας "Mind the Gap", η οποία παρουσιάζεται από το 2020



| Οι δραστηριότητες κατά την πρώτη και τη δεύτερη εβδομάδα του Δεκεμβρίου αναλυτικά |

Την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021, με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, θα πραγματοποιηθεί σε σχολικό συγκρότημα του Περιστερίου, δράση και παρουσίαση μέρους της δουλειάς της ομάδας DAGIPOLI DANCE Co, ενώ θα γίνει και συζήτηση με μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου για την αναπηρία. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και μέσω live streaming σε άλλα σχολεία. Διαδικτυακή μετάδοση: https://youtu.be/SlRPyQ4tYjQ

Την αμέσως επόμενη ημέρα, Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021 θα παρουσιαστεί στο νησί της Κεφαλονιάς η χοροθεατρική παράσταση της ομάδας DAGIPOLI DANCE Co, "Mind the Gap", μετά τις παραστάσεις τόσο το 2020 όσο και το καλοκαίρι του 2021. Πρόκειται για μια δουλειά σε σύλληψη - χορογραφία του εμπνευστή και ιδρυτή της ομάδας Γιώργου Χρηστάκη, η οποία έκανε αίσθηση και συζητήθηκε από μία σημαντικά μεγάλη μερίδα του κοινού.

Την δεύτερη εβδομάδα του ίδιου μήνα, την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021, η μικτή ομάδα σύγχρονου χορού DAGIPOLI DANCE Co, θα συμμετάσχει στο 12ο BBB Short Film Festival, ATHENS EDITION Skin to (Screen to) Skin, στην Αθήνα, το οποίο θα διεξαχθεί στον κινηματογράφο «Τριανόν», παρουσιάζοντας την παράσταση "Mind the Gap", αλλά και ένα βιωματικό εργαστήριο ευαισθητοποίησης - εξοικείωσης, σε θέματα που αφορούν την αναπηρία και τις συναντήσεις σωμάτων με διαφορετικά λειτουργικά γνωρίσματα.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο η χοροθεατρική παράσταση "Mind the Gap", μια δουλειά που αγαπήθηκε από το κοινό όπου κι αν παρουσιάστηκε την τελευταία δύσκολη, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, διετία, θα κλείσει τον κύκλο της ενόψει της νέας χρονιάς, για την οποία η DAGIPOLI DANCE Co ετοιμάζει μια νέα παραγωγή.

Σύντομα θα υπάρξουν νεότερες πληροφορίες για τα επόμενα καλλιτεχνικά βήματα της ομάδας, στις αρχές του 2022.


Λίγα λόγια για την παράσταση "Mind the Gap"

Σύλληψη-χορογραφία: Γιώργος Χρηστάκης

Επειδή…. Η τέχνη και η δημιουργία μπορούν να κάνουν Πολιτική για την Αναπηρία.

Επειδή σπάμε «ταμπού», και δημιουργούμε ρωγμές σε σκληρά στερεότυπα.

Επειδή κάνουμε ανατροπές, και ανοίγουμε δρόμους…

Επειδή….

«Τα πάντα ρει και ουδέν μένει»

Οριακές ισορροπίες, μετατοπίσεις, βουτιές στο κενό.

Το αέναο ταξίδι του νου και της ψυχής.

«Το σώμα δεν είναι τυφλή ακατέργαστη ύλη.

Η ψυχή το διαπερνάει και του δίνει φως.

Αν το αφήσεις ελεύθερο είναι άξιο να πάρει το δρόμο που εκείνο έχει αποφασίσει χωρίς την επέμβαση κανενός.

Πολλές φορές ο άνθρωπος θέλει να απαλλαγεί μια απ’ την ψυχή και μια απ’ το σώμα του.. Του πέφτει πολύ βάρος να τα χαίρεται και τα δυο.

Όταν ο άνθρωπος βρει τον τρόπο να κάνει τα δυο αυτά αιώνια στοιχεία να φιλιώσουν, ν’ αγαπηθούν, τότε μπορεί να ζει και να πορεύεται ακέραιος»

Το έργο μας στο σύνολό του είναι ένα συγκρουσιακό παιχνίδι που επιβάλει στον θεατή να βγει απ’ την βολική θέση του παθητικού παρατηρητή, να δοκιμάσει τα όρια και τις αντοχές του και να παλέψει με τα στερεότυπα και τους δαίμονές του.



Συντελεστές

Σύλληψη-Χορογραφία: Γιώργος Χρηστάκης

Μουσική σύνθεση-εκτέλεση: Κώστας Λειβαδάς

Φωτισμοί: Γιώργος Καρακουλάκης

Χορεύουν: Ειρήνη Μαυροματάκη, Φαίη Μάλαμα, Κλητώ Τσιγκρή, Φανή Παρλή, Ελένη Κόντζιλα, Μαρία-Ζωή Τερζοπούλου, Σωτήρης Ταχτσόγλου, Mario – Sergio Bushi και Γιώργος Χρηστάκης

Αφήγηση: Σταυρούλα Ζάμπρα, Άννα Μαρία – Ελευθερία Μαντζουράνη

Λίγα λόγια για την μικτή ομάδα σύγχρονου χορού DAGIPOLI DANCE Co

Η Dagipoli. είναι μια ομάδα σύγχρονου χορού. Δημιουργήθηκε το Μάιο του 2004 στην Αθήνα. Ο πυρήνας της ομάδας αποτελείται από ανάπηρα άτομα.

Ο Γιώργος Χρηστάκης εμπνευστής και δημιουργός αυτής της πρωτοβουλίας είναι ο ίδιος ανάπηρο άτομο. Στην ομάδα συμμετέχουν και άλλοι χορευτές, χορεύτριες και μουσικοί καθώς και άλλοι επαγγελματίες χωρίς κάποια αναπηρία.


Σε όλη αυτή την πορεία της η ομάδα, αναγνωρίσθηκε και καταξιώθηκε από το ευρύ κοινό, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, συμμετέχοντας ισότιμα σε δεκάδες διεθνή φεστιβάλ, ως ομάδα σύγχρονου χορού, χωρίς την υπογράμμιση και την αναφορά στην αναπηρία που ούτως ή άλλως ήταν παραπάνω από εμφανής, παρουσιάζοντας κατά μέσο όρο 15 παραστάσεις το χρόνο, με συχνότητα μιας παραγωγής περίπου κάθε χρονιά, σε πολύ μεγάλα και σημαντικά θέατρα. Αναφέρω ενδεικτικά : Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Μπενάκη κλπ στην Ελλάδα, αλλά και στο φημισμένο «Teatro Piccolo», στο Μιλάνο της Ιταλίας, και στο «The Kennedy Center», στην Ουάσινγκτον των Η.Π.Α., στην Μόσχα της Ρωσίας, στην Κωνσταντινούπολη κλπ.

Facebook Page: DAGIPOLI DANCE Co

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο