7 Σεπ 2021

Αλέν Ντελόν για Μπελμοντό – «Δεν θα ήταν άσχημο να φεύγαμε μαζί»


Ο Αλέν Ντελόν δηλώνει συντετριμμένος από τον θάνατο του καλού του φίλου Ζαν Πολ Μπελμοντό. Οι δυο τους ...αποτέλεσαν τα «ιερά τέρατα» του γαλλικού κινηματογράφου.



«Συντετριμμένος» από τον θάνατο του στενού φίλου του, του Ζαν-Πολ Μπελμοντό, εμφανίστηκε ο Αλέν Ντελόν, το άλλο «ιερό τέρας» του γαλλικού κινηματογράφου.

«Είμαι παντελώς συντετριμμένος… Δείτε, δεν θα ήταν άσχημο να φεύγαμε κι οι δυο μαζί. Είναι μέρος της ζωής μου, ξεκινήσαμε μαζί πριν από 60 χρόνια», είπε ο Ντελόν, με τη φωνή σπασμένη από τη συγκίνηση.

Αν και συχνά τους παρουσίαζαν, λανθασμένα, ως ανταγωνιστές, οι δυο κολοσσοί του γαλλικού κινηματογράφου βίωσαν παράλληλες καριέρες και έγιναν φίλοι, παρά τις διαφορές τους. Έπαιξαν μαζί στην ταινία «Μπορσαλίνο» του 1970. Εκεί ενσάρκωναν δυο νεαρούς απατεώνες που συνδέθηκαν με βαθιά φιλία και κατέληξαν να γίνουν οι «βασιλιάδες» του υποκόσμου της Μασσαλίας.

Το 1998 ο Πατρίς Λεκόντ τους ένωσε και πάλι, στην ταινία «Ανάμεσα σε δυο μπαμπάδες» με τη Βανέσα Παραντί. «Είναι διαμετρικά αντίθετοι, με αποτέλεσμα να συμπληρώνει ο ένας τον άλλον και, ταυτόχρονα, να βρίσκονται πολύ κοντά ο ένας στον άλλο. Είναι παράξενο, δυο ηθοποιοί, σαν αυτούς, να έχουν ταυτόχρονα τα πάντα κοινά και τίποτα κοινό μεταξύ τους», είχε δηλώσει τότε ο σκηνοθέτης.


Καρντινάλε: Έζησα δίπλα του αξέχαστες στιγμές

Τη θλίψη της «για τον χαμό του Ζαν-Πολ» εξέφρασε και η ηθοποιός Κλαούντια Καρντινάλε, σε μια δήλωση που έστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ατζέντης της. «Έζησα δίπλα του τόσες αξέχαστες ευτυχισμένες στιγμές (…) Εκφράζω τη στοργή μου στους συγγενείς του και ιδίως στα παιδιά του. Αντίο, Ζαν-Πολ», πρόσθεσε η Καρντινάλε, με την οποία είχε συμπρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες ο Μπελμοντό.


Έναν «γενναιόδωρο» ηθοποιό, ένα «ίνδαλμα του γαλλικού και διεθνούς κινηματογράφου» αποχαιρέτισαν επίσης τα Φεστιβάλ των Καννών και της Βενετίας. Ο Μπελμοντό είχε τιμηθεί το 2011 με τον Χρυσό Φοίνικα για το σύνολο της καριέρας του από το Φεστιβάλ των Καννών.

Η Μόστρα της Βενετίας είχε επίσης τιμήσει τον Γάλλο ηθοποιό απονέμοντάς του τον χρυσό Λέοντα το 2016.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο