4 Μαρ 2021

Ιαπωνία: Μία νέα εμπειρία στο θέατρο μέσω γραματοθυρίδας και ματάκι πόρτας


ΤΟΚΙΟ (Reuters) - Τα φώτα σβήνουν, όπως στην αρχή κάθε θεατρικής παράστασης, και το κοινό ...γέρνει προς τα εμπρός για να κοιτάξει μέσα από μια υποδοχή γραμματοκιβωτίου ή από το ματάκι στην πόρτα μπροστά του καθώς οι ερμηνευτές ξεκινούν να χορεύουν.

 

Η ιαπωνική εταιρεία χορού Moonlight Mobile Theatre έχει βρει έναν καινοτόμο τρόπο για να φέρει τους ανθρώπους πίσω στις πρωτοποριακές τους παραστάσεις, διατηρώντας παράλληλα τις κοινωνικές αποστάσεις.

Το κοινό κάθεται σε σκαμπό σε χωριστούς θαλάμους που περιβάλλουν τη σκηνή, το καθένα με τη δική του πόρτα και ματάκια από τα οποία μπορούν να παρακολουθούν τους χορευτές.

«Τοποθετήσαμε ματάκια και γραμματοθυρίδες», δήλωσε ο Nobuyoshi Asai, καλλιτεχνικός διευθυντής και χορογράφος του θεάτρου, εξηγώντας πώς ο περιορισμός του πεδίου προβολής επιτρέπει στο κοινό να απορροφηθεί περισσότερο στην παράσταση.


Η θεατρική εταιρεία ξεκίνησε αυτήν την προβολή με ματάκι τον Δεκέμβριο αφού ακύρωσε τις περισσότερες από τις παραστάσεις της πέρυσι λόγω της πανδημίας. Τώρα από τον Δεκέμβριο και μετά και οι 12 παραστάσεις είναι Sold out.

Αν και αυτή η καινοτομία ήταν ενθαρρυντική, μόνο 30 άτομα επιτρέπονται στο κοινό σε κάθε παράσταση. Αυτό δεν καλύπτει το κόστος της παράστασης, συμπεριλαμβανομένων πρόσθετων μέτρων ασφαλείας, όπως η απολύμανση του χώρου. Οι κυβερνητικές επιδοτήσεις βοηθούν ελάχιστα την εταιρεία να ανταποκριθεί.

«Αν δεν το κάνουμε, οι καλλιτέχνες θα χάσουν τις ευκαιρίες να χορέψουν και να δράσουν», είπε. "Θέλουμε να το προτείνουμε ως μοντέλο για να φέρουμε το κοινό πίσω στα θέατρα."


Πηγη: reuters

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο