2 Μαρ 2021

Μπιμπίλας: «Θα απαγορευτεί η οντισιόν κατά μόνας»


Για την θύελλα που έχει ξεσπάσει στον χώρο του θεάτρου, αλλά για όλα όσα χρειάζεται να αλλάξουν..., μίλησε ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, στον ΑΝΤ1, προαναγγέλοντας καταρχάς πως θα απαγορευτούν «διά ροπάλου» οι κατά μόνας οντισιόν. «Κανείς δεν θα πηγαίνει μόνος του σε έναν μόνο του για ακροάσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Ο κ. Μπιμπίλας υπενθύμισε πως, παρά το γεγονός ότι το θέατρο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο μάτι του κυκλώνα, σίγουρα δεν είναι ο μόνος χώρος που μαστίζεται από κακοποιητικές συμπεριφορές. «Έχει δημιουργηθεί μία εντύπωση ότι μόνο στο χώρο μας γίνεται αυτό. Όμως, αν πάμε σε άλλους χώρους, ξέρετε τι έχει να γίνει;» είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε δε την αναγκαιότητα, όπως ζητείται κώδικας δεοντολογίας στο θέατρο, έτσι να υπάρξει και στη δημοσιογραφία, σχολιάζοντας την πίεση που δέχεται ο ίδιος από τα ΜΜΕ.

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ αναφέρθηκε επίσης στα οικονομικά προβλήματα που ταλαιπωρούν τον χώρο του θέατρου –μεταξύ άλλων, τις ανύπαρκτες συλλογικές συμβάσεις εργασίας και την έλλειψη χρημάτων για το ίδιο το σωματείο, το οποίο διαθέτει μόνο μία δικηγόρο, αφού «δεν έχει χρήματα για άλλον». Ερωτηθείς σχετικά με τον Αλέξη Κούγια, ο κ. Μπιμπίλας απάντησε πως είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου να έχει συνήγορο –η υπεράσπιση, όμως, δεν έχει δικαίωμα προσβολής.

Ο ίδιος πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, πως οι πρώτοι άνθρωποι που προχώρησαν σε καταγγελίες «δεν ήταν ηθοποιοί, δεν τους ξέραμε», ενώ συνέχισε λέγοντας πως «τις ακραίες συμπεριφορές δεν τις ήξερε κανείς. Άλλο να ξέρει για άγριες συμπεριφορές πάνω στη σκηνή ή για ένα έντονο φλερτ».

Σχετικά με το αν υπάρχουν άλλες καταγγελίες στο ΣΕΗ, απάντησε πως «υπάρχουν άνθρωποι που είναι άγνωστοι ηθοποιοί και δε θέλουν να βγουν προς τα έξω, αλλά έχουν έρθει σε εμάς», εξηγώντας πως κανείς δεν θέλει να γίνει διάσημος για έναν τέτοιο λόγο.

Στο τέλος της συνέντευξης, ο κ. Μπιμπίλας επεσήμανε πως «δεν είμαστε ούτε δικαστικοί, ούτε άγιοι. Δεν θέλω αυτή την αγιοποίηση» για να καταλήξει πως το σημαντικότερο όλων αυτή τη στιγμή είναι η συσπείρωση των ηθοποιών.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο