9 Φεβ 2021

Δημήτρης Λιγνάδης: Προσφεύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος


«Υπάρχει ένα όργιο φημών χωρίς να κατονομάζεται κάποιος, αλλά αυτό συνδέεται με τον Δημήτρη Λιγνάδη», ανέφερε, μεταξύ άλλων... ο δικηγόρος του.

 

Ετοιμος να κινηθεί νομικά αν γίνει σε βάρος του αναφορά σε σχέση με τις καταγγελίες που κλονίζουν τον χώρο του Πολιτισμού, δηλώνει ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Μετά την παραίτησή του από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου το βράδυ του Σαββάτου, η οποία έγινε δεκτή από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ο Δημήτρης Λιγνάδης θα προσφύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που τον κατονομάζουν ως εμπλεκόμενο σε πράξεις βίας. Αυτό ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του, Ν. Γεωργουλέας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Υπάρχει ένα όργιο φημών χωρίς να κατονομάζεται κάποιος, αλλά αυτό συνδέεται με τον Δημήτρη Λιγνάδη και σε αυτή την περίπτωση είναι πάρα πολύ δύσκολο να υπερασπιστεί και τον εαυτό του. Και για αυτό το λόγο άλλωστε και προέβη στην παραίτησή του το Σάββατο, με σκοπό να αποσυνδέσει το όνομά του από το Εθνικό Θέατρο για να μπορέσει να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Αλλά, στην παρούσα φάση, δεν έχει γίνει ο ίδιος λήπτης κάποιας πληροφορίας κάποιας προσκλήσεως από τις αρμόδιες Αρχές για αδικήματα που τον αφορούν», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, ο Δημήτρης Λιγνάδης έκλεισε τον λογαριασμό του στο Facebook επικαλούμενος λόγους... καθαριότητας.

Mιλώντας το πρωί στο Mega, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη δήλωσε μεταξύ άλλων: «Για πολλούς οι καταγγελίες είναι επώνυμες. Για τον κ. Λιγνάδη μέχρι στιγμής επώνυμη καταγγελία δεν υπάρχει. Όπως ο ίδιος λέει στην επιστολή του δεν μπορούσε να αντέξει όλο το κλίμα των φημών που δημιουργούσε ένα κλοιό γύρω από αυτόν και κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί όπως εκείνος κρίνει τον εαυτό του».

Πάντως, ο Δημήτρης Λιγνάδης, μιλώντας στην εκπομπή «Ευτυχείτε» λίγες ώρες μετά την παραίτησή του, ανέφερε στον δημοσιογράφο, Γιάννη Πουλόπουλο: «Δεν θέλω να μιλήσω. Θα απαντήσω εν καιρώ. Αν χρειαστεί θα μιλήσουν οι δικηγόροι μου».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο