4 Φεβ 2021

Ο κ. Θιασάρχης, οι καταγγελίες στον ΣΕΗ και η σύζυγος που απειλεί να αυτοκτονήσει - Θα λάμψει η αλήθεια, ή θα νικήσει η συναδελφική αλληλεγγύη;


Είναι πολύ ανήσυχος ο κύριος Θιασάρχης, γιατί έμαθε ότι τόλμησαν γυναίκες συνάδελφοί του, και πήγαν στο σωματείο και έχει ...πολλές καταγγελίες.

Υπάρχουν φορές που η ζωή ξεπερνά την τέχνη, ακόμα και το πιο τρελό σενάριό της. Η πανθομολογούμενη αυτή αλήθεια όλο και περισσότερο, σε ένα κόσμο και βίαιο και τρελό και εξουσιαστικό, επαληθεύεται.

 

Εμείς θα ασχοληθούμε με μια μυθική μορφή, ένα φανταστικό πρόσωπο, τον περίφημο Θιασάρχη. Ο οποίος έχει όλα μπορεί να ποθήσει ένας απλός ηθοποιός. Και χρήμα και δόξα και μια οικογένεια και θέση καλή σε κανάλια, σε διαφημίσεις, φορά τα ωραία του Λουί Βουιτόν και κάνει διακοπές σε κοσμικά μέρη.


Πολλές οι καταγγελίες στον ΣΕΗ

Για τον κ. Θιασάρχη έχουν φθάσει στ0ν ΣΕΗ δεκάδες καταγγελίες που έχουν δημιουργήσει μεγάλο πονοκέφαλο για τους συναδέλφους του, που απο τη μία θέλουν να πέσει άπλετο φώς στην υπόθεση, από την άλλη δυσκολεύονται λόγω της γνωστής συναδελφικής αλληλεγγύης. Οι επιστολές και οι καταγγελίες δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολιών για το πώς δρούσε ο Θιασάρχης.

Ολα αυτά έφθασαν στα αυτιά και της συζύγου του που ανέλαβε υπηρεσία. Για να σώσει το όνομά τους, την οικογένειά της και το παιδί τους. Τηλεφώνησε και ζήτησε να μην συνεχιστεί η έρευνα. Να σεβαστούν την οικογένειά της και το παιδί τους. Οσοι επικοινώνησαν μαζί της δεν μπορούσαν παρα να αισθανθούν άβολα και φυσικά συμπάσχουν μαζί της. Δεν είναι καθόλου ευχάριστο...Αλλά από την άλλη δεν μπορούν να σιωπήσουν. Της το εξήγησαν όσο πιο ευγενικά μπορούσαν, ακόμα και όταν εκείνη απείλησε ότι θα αυτοκτονήσει.

Μπορεί να πλήττει ο κύριος 50 ή να νοσταλγεί τη νεότητά του και πάντα βρίσκει τον τρόπο να γοητεύει νεαρές και μυστικούς δεσμούς έχει και είχε, και τις κρίσεις της γυναίκας του που έχει κάνει το χαμό, πολλές φορές έχει καταλαγιάσει. Τώρα όμως φαίνεται πως το τσουνάμι των αποκαλύψεων παρά τις εντολές των δικηγόρων να σταματήσουν οι καταγγελίες , δύσκολα θα σταματήσει.


Με πάθος και χωρίς φόβο

Το πάθος του για το νεαρό ωραίο φύλο όλο και έχει χειροτερέψει τα τελευταία χρόνια. Και δεν κρύβεται. Είναι η κρίση μέσης ηλικίας; Ο φόβος του γήρατος; Κανένας δε γνωρίζει τι κρύβει η φτωχή καρδιά και το μακρύ χέρι του κ. Θιασάρχη, και μάλιστα το μακρύ του χέρι, αφού το έχει απλώσει ουκ ολίγες φορές σε "επικίνδυνα" ανατομικά σημεία. Μάλιστα κάποιοι θυμήθηκαν ακόμα και το μακρινό παρελθόν όταν έλυνε και έδενε σε τηλεοπτικό κανάλι, με τις γυναίκες δημοσιογράφους να έχουν να λάνε για τα έργα και τις ημέρες του κ. Θιασάρχη.

Όπως εύγλωττα είπε ένας συνάδελφος όταν ρωτήθηκε "καλά τι έκαναν τα κορίτσια;", όταν καθόλου διακριτικά εισέβαλε στα δωμάτιά τους σε περιοδείες, "άλλες φώναζαν, άλλες το βούλωναν γιατί φοβόντουσαν ότι θα χάσουν τη δουλειά". Γιατί είναι γνωστό το παρελθόν του κ. Θιασάρχη, που είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος μέχρι να νευριάσει. Γιατί όσες φορές έχει νευριάσει, ποιος είδε το θεό και δε τον φοβήθηκε και μαζί με το θεό... έχει δει τη πόρτα του λογιστηρίου και της εξόδου από τηλεοπτικές παραγωγές και κανάλια και ταινίες και θέατρα -ας υποθέσουμε δηλαδή- γιατί ο ήρωάς μας είναι πολύ μυθιστορηματικός.


Ο Κύριος Θιασάρχης, θύμα των κινημάτων

Αλλά είναι οι καιροί περίεργοι και ο κ. Θιασάρχης είναι θύμα και αυτός των κινημάτων και των φρονημάτων ανθρώπων που δε θα ήθελε να ξέρει ή έχει ξεχάσει.

Γιατί που να θυμάται τώρα ο κ. Θιασάρχης μια μικρούλα, μια που ήθελε δουλειά, ή μια που "σχόλασε"; Και τώρα με όλα αυτά τα #metoo που κανένας άνθρωπος ούτε να απλώσει το χέρι του δε θα μπορέσει, να κάνει έστω μια ευγενική χειρονομία, ο κ. Θιασάρχης είναι ανήσυχος.

Γιατί στο σωματείο του, τον ΣΕΗ – άκου τώρα σωματεία που ελέγχουν, πρωτόγνωρο- έχουν φτάσει ουκ ολίγες κατηγορίες για το όνομά του, που πολύ μεγάλο πονοκέφαλο του δημιουργούν. Περισσότερες από δέκα νεαρές μπορεί και είκοσι έχει μάθει, τον θυμούνται πολύ καλά όταν φέρθηκε "κάπως νευρικά" και δεν αντιστάθηκε στις ορμές του.

Μεγαλύτερο από εκείνο που έπρεπε να απολογηθεί όταν γνωστή πρωταγωνίστρια δεν τον ήθελε πια στο θίασο – γιατί άραγε; Τι έκανε; - μια επίσκεψη στην τουαλέτα σε μια ηθοποιό για να της δείξει συμπάθεια ήθελε, και μια άλλη που μια νεαρή είπε -ανομολόγητα ψέματα- ότι την στρίμωξε, αν είναι δυνατόν ο κ. Θιασάρχης, αλλά την κανόνισε και εξαφανίστηκε από τη χώρα και από προσώπου γης.


"Θα μας πεθάνει αυτό το me too"

Το πρόβλημα είναι βέβαια στο σπίτι του και η γυναίκα του. Ο στυλοβάτης το πήρε απόφαση και έκανε την καρδιά της πέτρα και σήκωσε το τηλέφωνο να παρακαλέσει φίλους και γνωστούς φτάνοντας στα όρια και λέγοντας ότι θα αυτοκτονήσει – αλλά ευήκοον ούς δε βρήκε-, τα τέρατα που τους ζηλεύουν γιατί είναι πλούσιοι και δυνατοί και αγαπημένοι και διάσημοι ακόμα και όταν άκουσαν να κλαίει και να λέει θα αυτοκτονήσει, δεν συγκινήθηκαν.

Και οι συνάδελφοί του, που τόσα έχει κάνει γιαυτούς κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

Είναι ανήσυχος και πολύ απογοητευμένος ο κ. Θιασάρχης. Γιατί δεν είναι κατάσταση στο θέατρο αυτή, έχει χαθεί κάθε σειρά. Απλώς περιμένει. Να έχει κάνει ο επόμενος κάτι χειρότερο και να τον ξεχάσουν.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο