8 Φεβ 2021

Αναταραχή στο ΣΕΗ με την στάση κάποιων συνδικαλιστών. Τι απαντά ο πρόεδρος του Σπύρος Μπιμπίλας


Φαίνεται ότι οι κόντρες μεταξύ των συνδικαλιστών με αφορμή ότι συμβαίνει τελευταία δεν έχουν τελειωμό και δεν δείχνει... ένα σωματείο ενωμένο 100% το οποίο να βάζει πλάτη για να επέλθει η κάθαρση στον βασανισμένο από πολλές πλευρές καλλιτεχνικό χώρο.

 

Η κόντρα μεταξύ του νέου Δ.Σ με την παράταξη της ΔΕΗ (ΚΚΕ) καλά κρατεί και ο πρόεδρος του ΣΕη Σπύρος Μπιμπίλας με ανακοίνωσή του στο Facebook αναγκάζεται να πάρει ανοιχτή και δημόσια θέση. Πιο συγκεκριμένα γράφει: 

Και ενώ τα προβλήματα στον κλάδο μας οξύνονται με την ανεργία και την ανέχεια που μας μαστίζει, και ενώ οι αποκαλύψεις από τα σκάνδαλα κορυφώνονται η παράταξη της ΔΕΗ που πρόσκειται στο ΚΚΕ έχει χάσει την μπάλα και βγάζει ανακοινώσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Αλήθεια δεν θέλετε να προφυλάξουμε τα μέλη μας που καταγγέλλουν από τη δημοσιότητα? Αντιληφθήκατε ότι σταμάτησε το όλα στο φως? Μα για να έρθουν στο φως θα πρέπει να γίνουν ενδελεχείς έρευνες.ηρεμήστε συνάδελφοι θα έπρεπε να είστε υπερήφανοι για αυτό που γίνεται σήμερα στο σωματείο μας.


Ενώ έχει συνημμένη την θέση των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, η οποία είναι η παρακάτω:

>ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΘΟΠΟΙΩΝ 

Αναρωτιόμαστε τι μεσολάβησε μέσα σε λίγες μέρες και η Διοίκηση του ΣΕΗ πέρασε:

Από τοποθετήσεις, δηλώσεις και ανακοινώσεις που καλούσαν "να βγουν όλα στο φως" στο «σχετική ενημέρωση θα λαμβάνει χώρα με έγγραφες δηλώσεις όταν οι καταστατικές διαδικασίες ολοκληρώνονται και λαμβάνονται οι σχετικές αποφάσεις.»

Από την άμεση παραπομπή, με απόφαση ΔΣ στο πειθαρχικό συμβούλιο, των δύο πρώτων υποθέσεων που ήρθαν στο φως, έως την κωλυσιεργία, την άρνηση να συγκληθεί και να ενημερωθεί το ΔΣ για τις καταγγελίες που έρχονται γραπτά και τηλεφωνικά στο σωματείο και άρα τη μη δυνατότητα του ΔΣ να παραπέμψει στο πειθαρχικό συμβούλιο υποθέσεις.

Από τη συζήτηση στο Δ.Σ του ΣΕΗ όπου μέλη της διοίκησης συζητούσαν αν θα πιέσουμε για σύμβαση στο Εθνικό τώρα που ο καλλιτεχνικός διευθυντής φοβάται μήπως κατηγορηθεί για σοβαρά ποινικά αδικήματα στο «Δεν ξέρουμε από που προέρχονται αυτές οι φήμες για το Εθνικό» όπως ειπώθηκε στο ΕΘΝΟΣ .

Από το «σπάμε τη σιωπή» στο…… « δε νομιμοποιούμαστε να θέσουμε σε γνώση οποιουδήποτε τρίτου οποιοδήποτε στοιχείο αφορά σε θέματα που σχετίζονται με καταγγελίες ηθοποιών».

Είναι άλλο πράγμα η προστασία των θυμάτων, η διατήρηση της ανωνυμίας τους, η προστασία τους μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες του σωματείου και άλλο η προσπάθεια απόκρυψης που εξελίσσεται αυτές τις μέρες ακόμα και από τα μέλη του ΔΣ, αυτών των υποθέσεων. Άλλωστε η συλλογικότητα έχει πάει περίπατο, αφού μόνο κάποια μέλη του ΔΣ είναι εξουσιοδοτημένα (με αυθαίρετο τρόπο!!!!) να ασχολούνται με τους συναδέλφους που καταγγέλλουν.

Είναι άλλο πράγμα η λειτουργία του πειθαρχικού συμβουλίου, και άλλο να μην "επιτρέπεται", να υπάρχει δήθεν "νομικό κόλλημα" (ενώ στις πρώτες υποθέσεις δεν υπήρχε!!!!) να ενημερωθούν οι σύμβουλοι για τις γραπτές και τηλεφωνικές καταγγελίες, για οποιοδήποτε θέμα.

Τελικά το μόνο που παραμένει σταθερό στη Διοίκηση του ΣΕΗ είναι η στενή της σχέση με με το ΥΠΠΟ και ειδικά με τον υφυπουργό κ. Γιατρομανωλάκη, καθώς και η άρνηση της να για μαζικές διαδικασίες, όπως είναι οι Γενικές Συνελεύσεις.

Και ενώ τα προβλήματα στον κλάδο μας οξύνονται με την ανεργία και την ανέχεια που μας μαστίζει, και ενώ οι αποκαλύψεις...

Δημοσιεύτηκε από Σπύρος Μπιμπίλας στις Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2021
Τα συμπεράσματα δικά σας

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο