5 Φεβ 2021

Απίστευτες αποκαλύψεις από Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και Λένα Δροσάκη για τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη


Το «τσουνάμι» εξελίξεων στον καλλιτεχνικό κόσμο συνεχίζεται, με τις καταγγελίες για γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη να έρχονται σιγά σιγά στο φως τη δημοσιότητας....

 

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη, κατήγγειλαν πασίγνωστο ηθοποιό στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών για φερόμενη προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και εργασιακό εκφοβισμό. Αποσπάσματα από όσα καταγγέλλουν οι τρεις ηθοποιοί διαβάστηκαν στην εκπομπή Πάμε Δανάη. Οσα εξομολογούνται οι δύο εκ των τριών γυναικών σοκάρουν.

«Ο καταγγελλόμενος προέβη πολλές φορές σε σοβαρές πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς μου και όχι μόνο, εκμεταλλευόμενος το νεαρό της ηλικίας μου, την ανάγκη μου να εργαστώ και τον φόβο που μου είχε εμφυσήσει.

Ο καταγγελλόμενος με παρενοχλούσε και εκτός θεάτρου με διάφορους τρόπους, όπως παρακολουθώντας με και προκαλώντας μου μια διαρκή ανησυχία που έφτανε πολλές φορές στα όρια του τρόμου. Δεν ήξερα ποια θα ήταν η επόμενη κίνησή του.

Μια σκηνή με ένα τρυφερό φιλί εκείνος χρησιμοποιούσε βία. Όταν ερχόταν πρώην σύντροφός μου να δει την παράσταση με έπιανε σε διάφορα σημεία του σώματός μου», λέει η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους.

Ο Άρης Καβατζίκης σημείωσε πως συνέβη ένα πολύ άσχημο περιστατικό στο καμαρίνι που παραχωρήθηκε στην ηθοποιό από τον σκηνοθέτη και ηθοποιό. Το κλειδί το κρατούσε ο ίδιος σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, όσο κράτησε η παράσταση.


Στα όσα καταγγέλλει με τη σειρά της η Λένα Δροσάκη, μεταξύ άλλων αναφέρει και τα εξής:

«Άρχισε να με παρενοχλεί σεξουαλικά στην αρχή πιο διακριτικά, στη συνέχεια ολοένα και με πιο ανάρμοστο τρόπο. Κάποια στιγμή άρχισε να με απειλεί ανοιχτά ότι αν δεν συνευρεθούμε ερωτικά θα φροντίσει να μην περάσω ως φοιτήτρια στις εξετάσεις του Υπουργείου. Την μέρα των εξετάσεων στο Υπουργείο, όταν ανέβηκα στη σκηνή για να εξεταστώ, είδα τον καταγγελλόμενο να εισέρχεται στην αίθουσα του θεάτρου και να κατευθύνεται προς το μέρος της εξεταστικής επιτροπής χαιρετώντας εγκάρδια και συνομιλώντας με τα μέλη της. Δεν πέρασα στις εξετάσεις του Υπουργείου…

Το 2019, στην παράσταση Έγκλημα στο Όριαντ Εξπρές που ανεβάζει η Κάτια Δανδουλάκη, άρχισαν τα ίδια περιστατικά, άλλες φορές κατ’ ιδίαν άλλες μπροστά σε όλο τον θίασο, Μία μέρα χωρίς κανέναν λόγο επιτέθηκε λεκτικά και με απίστευτη ένταση ενώπιον όλου του θιάσου σε εμένα και στον συνάδελφό μου Λευτέρη Ζαμπετάκη, προφανώς θεωρώντας ότι έχουμε μεταξύ μας κάποιου είδους ερωτική σχέση. Πράγμα που δεν ίσχυε. Η πρόβα διακόπηκε και η κ. Δανδουλάκη του ανακοίνωσε ότι δεν θα χρειαστεί άλλο τις υπηρεσίες του ως σκηνοθέτη. Αποχωρεί ο δυνατός και όχι ο αδύναμος».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο