22 Ιαν 2021

Το «1984» του George Orwell θα κυριεύσει τη μικρή οθόνη - Η τηλεοπτική μεταφορά θα είναι βασισμένη στη θεατρική παράσταση των Robert Icke και Duncan Macmillan.


Το δυστοπικό (και για ορισμένους προφητικό) έργο επιστημονικής φαντασίας «1984» του George Orwell αποτελεί ...ένα από τα σπουδαιότερα σύγχρονα μυθιστορήματα και σύντομα πρόκειται να μεταφερθεί στη μικρή οθόνη. Η μίνι τηλεοπτική σειρά θα βασίζεται στη θεατρική μεταφορά των Robert Icke και Duncan Macmillan που είχε ανέβει στις σκηνές της Μεγάλης Βρετανίας το 2013 και στη συνέχεια στο Μπρόντγουεϊ.

 

Τα πέντε επεισόδια θα αποτελούν παραγωγή του ανεξάρτητου στούντιο wiip που ίδρυσε το πρώην αφεντικό του ABC, Paul Lee, ενώ το Deadline αναφέρει ότι επικεφαλής της μίνι σειράς θα είναι ο David Flynn σε συνεργασία με τους Icke και Macmillan. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό μέσω ποιου τηλεοπτικού δικτύου ή πλατφόρμας streaming θα κυκλοφορήσει η σειρά.

Ο John Hurt είχε πρωταγωνιστήσει στην κινηματογραφική μεταφορά σε σκηνοθεσία του Michael Radford η οποία κυκλοφόρησε το 1984.

Η θεατρική μεταφορά, στην οποία πρωταγωνίστησαν οι Olivia Wilde και Tom Sturridge, είχε προκαλέσει αίσθηση για την ωμή παρουσίαση του έργου του Orwell, με ορισμένα άρθρα να αναφέρουν λιποθυμίες θεατών. Ανάμεσα σε αυτούς φέρεται να συγκαταλέγεται και η Jennifer Lawrence, η οποία φέρεται να έκανε εμετό στη διάρκεια της παράστασης.

«Καθώς ο κόσμος παλεύει με τη δημοκρατία και την κυβέρνηση στην κατακερματισμένη εποχή μας της επιτήρησης, των «ψεύτικων ειδήσεων» και της φθοράς της αλήθεια, ο επείγων χαρακτήρας του αριστουργήματος του Orwell είναι αναμφισβήτητος. Η μικρή οθόνη μοιάζει σαν ένα φυσικό σπίτι για το πορτρέτο μιας κοινωνίας στην οποία οι άνθρωποι εμπιστεύονται τις οθόνες τους περισσότερο από τον κόσμο έξω από τα παράθυρά τους» αναφέρουν οι Icke και Macmillan στην ανακοίνωση τους.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο