15 Δεκ 2020

Star Wars: Δεν θα πιστέψετε από ποιον εμπνεύστηκε τον Yoda ο δημιουργός του - Ίσως πάει το μυαλό σας...


Οι φανατικοί του Star Wars αλλά και όχι μόνο γνωρίζουν καλά τον Yoda, ο οποίος είναι ένας αγαπημένος χαρακτήρας του... franchise. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο λόγω της σοφίας και της εξυπνάδας του, αλλά και για τον ιδιαίτερο τρόπο που μιλάει, βάζοντας αντίστροφα της λέξεις μέσα σε μια πρόταση.

 

Αυτό που μάλλον γνωρίζουν ελάχιστοι όμως, είναι από ποιον εμπνεύστηκε τον Yoda ο δημιουργός του. Με βάση της εμφάνιση του, την σοφία του και το κοφτερό του μυαλό, ίσως το μυαλό σας πάει κάπου. Ο σχεδιασμός λοιπόν του προσώπου του είναι εμπνευσμένος από έναν άλλον σοφό και σημαντικό για την ανθρωπότητα άνδρα, που δεν είναι άλλος από τον Άλμπερτ Αϊνστάιν.

Όπως είχε αποκαλύψει ο Stuart Freeborn, καλλιτέχνης ειδικών εφέ και προϊστάμενος του μακιγιάζ του Star Wars δεν χρειάστηκε και πολύ για να εμπνευστεί μια από τις θρυλικές μορφές της αγαπημένης σειράς ταινιών.


Αυτό που χρειάστηκε να κάνει ήταν να βάλει στο concept μια φωτογραφία που στεκόταν ακριβώς απέναντι από το γραφείο του. Κι αυτή ήταν η φωτογραφία του Αϊνστάιν, που βρισκόταν ακριβώς απέναντι πάνω στον τοίχο. Τα μάτια και οι ρυτίδες, όπως εξηγεί, του αστροφυσικού είναι ξεκάθαρες στο πρόσωπο του Yoda.
https://www.biography.com/scientist/albert-einstein
@biography.com

Όπως ο ίδιος είχε αποκαλύψει σε συνέντευξη του παλιότερα «πίσω από τα γλυπτά του Γιόντα στο γραφείο μου διαφαινόταν η φωτογραφία του Αϊνστάιν με τις ρυτίδες του να ενσωματώνονται στη φιγούρα του μάστερ των Τζεντάι. Κατά την διάρκεια αυτής της εξελικτικής διαδικασίας ο Γιόντα άλλαξε σιγά σιγά από ένα ψηλό και κοκαλιάρικο είδος ακρίδας, σε αυτό το μικροσκοπικό πνεύμα που όλοι γνωρίζουμε σήμερα».

Ο Αϊνστάιν έκανε πολλές ανακαλύψεις προς όφελος της ανθρωπότητας. Οι φανατικοί του Star Wars θα πρέπει να τον ευχαριστούν και για ένα ακόμα. Κι αυτό γιατί έδωσε έμπνευση για έναν από τους αγαπημένους υπεργαλαξιακούς τους ήρωες.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο