12 Σεπ 2020

Ο Αθήνα 9.84 στέκεται δίπλα σε κάθε παιδί που χρησιμοποιεί ακουστικό βαρηκοΐας και του προσφέρει ένα «χαμόγελο».


Με πρωτοβουλία της προέδρου του Αθήνα 9.84, Νίκης Αραμπατζή, ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, στο ...
πλαίσιο της εκστρατείας που ξεκίνησε τον Ιούλιο για άρση των εμποδίων προσβασιμότητας των συμπολιτών μας με προβλήματα ακοής, προσφέρει δωρεάν μια μάσκα ανεμπόδιστης επικοινωνίας #Smile με διαφάνεια, σε κάθε παιδί με δυσκολία ακοής που χρησιμοποιεί ακουστικά βαρηκοΐας ή κοχλιακό εμφύτευμα, για χρήση από τον εκπαιδευτικό/ θεραπευτή του και για την εξυπηρέτηση της χειλεοανάγνωσης και της βλεμματικής επαφής, σύμφωνα με την από 31/8 Οδηγία του ΕΟΔΥ για τη χρήση μάσκας στα σχολεία.
Η πρωτοβουλία υλοποιείται με την υποστήριξη της Galiotos earcare - Κέντρα Ακουστικών Βαρηκοΐας και Κοχλιακών για παιδιά και ενήλικες.

«H ευρεία χρήση μασκών που καλύπτουν το στόμα, θέτει εμπόδια στην επικοινωνία με τα παιδιά, για τα οποία η οπτική επαφή με το χαμόγελο και τα χείλη του συνομιλητή είναι αναγκαία» δήλωσε η Πρόεδρος του Αθήνα 9.84, Νίκη Αραμπατζή. Εξέφρασε την προσήλωση και αποφασιστικότητα του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Πόλης και της ίδιας προσωπικά, να συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις σε βήματα που θα φέρουν βελτιώσεις στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν καθημερινά εμπόδια προσβασιμότητας.


Ο Κωνσταντίνος Γαλιώτος, από την πλευρά των ομώνυμων Κέντρων Ακουστικών Βαρηκοΐας τόνισε τις ολοκληρωμένες λύσεις που προσφέρουν πλέον οι σύγχρονες εξειδικευμένες τεχνολογίες ακοής σε παιδιά και ενήλικες ενώ σημείωσε τη χαρά της εταιρείας που υποστηρίζει αυτή την ιδιαίτερα κοινωνική προσπάθεια με τον Αθήνα 9.84.

Η διάθεση των δωρεάν μασκών #Smile θα γίνεται απευθείας στα παιδιά/ γονείς αποκλειστικά από τα κεντρικά της Galiotos earcare, στην Πλατεία Συντάγματος, Όθωνος 4 στον 4ο όροφο. Είναι απαραίτητο το ραντεβού στο τηλέφωνο 210-3220.000. Η δωρεά ισχύει έως εξαντλήσεως των αποθεμάτων προσφοράς.

Οι μάσκες ανεμπόδιστης επικοινωνίας #Smile με διαφάνεια, αποτελούν τον καρπό της συνεργασίας των δύο πρωτοπόρων ελληνικών εταιρειών, της Galiotos earcare – Ακουστικά Βαρηκοΐας και της βιομηχανίας Pennie – Λευκά Είδη, ενώ είναι διαθέσιμες για παραγγελία στα ηλεκτρονικά τους καταστήματα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο