5 Αυγ 2020

Πήρε σχεδόν 30 κιλά για έναν ρόλο και τον απέλυσαν γιατί πάχυνε πολύ - Έλιωνε παγωτό και το έπινε αντί για νερό


Οι ηθοποιοί πολλές φορές βάζουν το σώμα τους σε διαδικασία μεγάλης αλλαγής για να πάρουν έναν ρόλο. Περίπου ...
το ίδιο έκανε και ο Ryan Gosling όταν θα έπαιζε στην ταινία του Peter Jackson «The Lovely Bones» το 2009. Μόνο που σε αυτή την εκδοχή, πήρε την απόφαση μόνος του.




Ο ρόλος του θα ήταν ενός πατέρα του οποίου κόρη είχε δολοφονηθεί σε μικρή ηλικία και ήθελε ο θάνατος της κόρης του να μην μείνει ατιμώρητος. Ο Gosling σκέφτηκε πως ο πατέρας θα πρέπει κατά την περίοδο του πένθους για την κόρη του, να είχε αφήσει εντελώς τον εαυτό του να πάρει πολλά κιλά. Το θεώρησε ως μια καλή και ίσως δεδομένη προσθήκη στην ιδιοσυγκρασία του ρόλου.


Γι’ αυτό και η δέσμευσή του ήταν τρομακτική. Όταν διψούσε δεν έπινε νερό αλλά έλιωνε παγωτό και το έπινε. Το παγωτό τον έκανε να διψάει όλο και περισσότερο, οπότε τα σχεδόν 30 κιλά που πήρε δεν ήταν τόσο περίεργο αποτέλεσμα.

Μόνο που όταν εμφανίστηκε με 30 κιλά περισσότερα μπροστά στον συνθέτη του franchise του «The Lord of the Rings» (είχε αφήσει και μούσι) εκείνος έμεινε άναυδος. Σύμφωνα με όσα είπε ο Ryan Gosling στο The Hollywood Reporter, μόλις τον είδαν είπαν ότι η εμφάνιση του είναι απαίσια. Εκείνος νόμιζε πως έπρεπε να μοιάζει έτσι και απάντησε «Το ξέρω. Δεν είναι θαυμάσιο;», για να πάρει την απαντήσει «Όχι δεν είναι, πήγαινε γρήγορα να τρέξεις σε έναν διάδρομο».


Έτσι κατά τον Gosling, ήταν τότε που έμεινε «χοντρός και άνεργος». Τον ρόλο του τελικά έπαιξε ο Mark Wahlberg. Η γυναίκα του σκηνοθέτη, Fran Walsh, έχει βέβαια μια διαφορετική εκδοχή για το τι ακριβώς συνέβη. Είπε λοιπόν πως λόγω της ηλικίας του (ήταν τότε 29 ετών) είχε ανασφάλειες ως προς την καταλληλότητα του για τον ρόλο. Ο Peter Jackson του έλεγε πως με την χρήση της τεχνολογίας όλα θα πήγαιναν καλά.

Όταν ο Gosling εμφανίστηκε πιο παχύς, τότε σκέφτηκαν πως ίσως είχε δίκιο και πως δεν έκανε για τον ρόλο και έτσι τον άφησαν να φύγει. Το ποια από τις δυο εκδοχές είναι η πραγματική δεν το ξέρουμε, αλλά αν μας ρωτήσετε, η ιδέα του Gosling να πάρει κιλά για τον ρόλο ήταν πράγματι πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο