9 Ιουλ 2020

Ανοίγουν Ηρώδειο - Επίδαυρος με μάσκες, αποστάσεις και χωρίς κυλικεία - Οι νέες οδηγίες του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.


Με το 45% της χωρητικότητάς τους, κλειστά κυλικεία, υποχρεωτική χρήση μάσκας για κοινό και ...
εργαζόμενους αποσπάσεις, μονοδρομήσεις των κεντρικών διαδρόμων και αυστηρή τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων θα λειτουργήσουν το φετινό καλοκαίρι το Ηρώδειο, το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και το Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου που θα φιλοξενήσουν τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.




Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ, προκειμένου να θωρακιστούν έναντι της πανδημίας του κορωνοϊού, εξέδωσαν νέα λίστα με ειδικές οδηγίες οι οποίες προστίθενται σε εκείνες που έχουν ήδη ανακοινωθεί για την λειτουργία ανοιχτών χώρων εκδηλώσεων.

Έτσι λοιπόν το θεατές καλούνται να προσέρχονται στους χώρους των εκδηλώσεων με μη ιατρική μάσκα και διατηρούν αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρου στις διαδρομές από και προς τους χώρους των εκδηλώσεων, στους χώρους υγιεινής, στα ταμεία και τα πωλητήρια.

Επιπλέον δεν θα επιτρέπεται η παραμονή των θεατών στους κοινόχρηστους χώρους έξω από κάθε θέατρο αλλά μόνο η διέλευσή τους, μέχρι τα σημεία εισόδου στα θέατρα ενώ θα απαγορεύεται η παραμονή περισσότερων του ενός ατόμου στην αναμονή ελέγχου εισιτηρίων εκτός από τους κατόχους ομαδικών εισιτιτηρίων οι οποίοι θα μπορούν να προσέρχονται ανά δύο. Θα απαγορεύεται επίσης η μετακίνηση μεταξύ καθισμάτων και οι θεατές θα πρέπει να παραμένουν στις αριθμημένες θέσεις τους σε όλη την διάρκεια της παράστασης.


Χωρητικότητα και εισιτήρια

Οι ανοιχτοί χώροι που θα χρησιμοποιηθούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου θα λειτουργήσουν με το 45% της πληρότητάς τους, προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις ασφάλειας μεταξύ των θεατών. Παράλληλα, όλες οι θέσεις θα είναι αριθμημένες τόσο στο Κάτω Διάζωμα όσο και στο Άνω Διάζωμα ενώ θα διατίθενται εισιτήρια ατομικά ή για ομάδες 2, 3 ή 4 ατόμων. Όλα τα εισιτήρια θα είναι προσωπικά και μη μεταβιβάσιμα.

Συνίσταται, δε, στους θεατές, να έχουν προμηθευτεί τα εισιτήριά τους νωρίτερα είτε ηλεκτρονικά μέσω του www.greekfestival.gr είτε από από τα εκδοτήρια του Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39).

Οι διαδρομές και οι πύλες εισόδου και εξόδου των θεατών έχουν διαφοροποιηθεί, όπου είναι εφικτό, έτσι ώστε να μην σημειώνεται μεγάλη συγκέντρωση κοινού έξω από τα θέατρα, ενώ έχει προβλεφθεί περισχοίνιση για την τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των θεατών κατά την προσέλευση και την αποχώρησή τους από τους χώρους. Σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα κατά την είσοδο και την έξοδό τους από το θέατρο.

Για την αποφυγή συνωστισμού στους χώρους υγιεινής, επιπλέον χημικές τουαλέτες έχουν τοποθετηθεί σε ειδικές θέσεις εκτός θεάτρου. Για τον ίδιο λόγο, το κυλικείο του Ηρωδείου δεν θα λειτουργήσει και το Φεστιβάλ θα προσφέρει σε όλους τους θεατές από ένα μπουκαλάκι νερό.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο