3 Ιουν 2020

Πώς δύο αδελφές από την Ελλάδα έγραψαν μουσική στη νέα ταινία του διεθνούς Μάικλ Γουίντερμποτομ [βίντεο]


Ο σκηνοθέτης που αγαπάει την Ελλάδα παρουσιάζει μία γεμάτη κοινωνικές αποχρώσεις ταινία με ...
τίτλο Greed (σ.σ. Απληστία) ένα φιλμ που ήδη έχει προκαλέσει αίσθηση στο χώρο του κινηματογράφου, καυτηριάζοντας άγνωστες πτυχές του κόσμου της μόδας.Το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας διαδραματίζεται στη Μύκονο.

Ο σκηνοθέτης Μάικλ Γουίντερμποτομ φανερά γοητευμένος από την ομορφιά και την ιστορία της χώρας μας, φρόντισε να τονιστεί το Ελληνικό στοιχείο και στην μουσική υπόκρουση, καθώς επέλεξε τρία τραγούδια των αδελφών Σπανομάρκου να επενδύσουν μουσικά την ταινία του, με τον πιο ιδιαίτερο τρόπο.


Οι δύο Ελληνίδες στην ταινία του διεθνούς φήμης σκηνοθέτη

Η παρουσία των πολυβραβευμένων μουσικοσυνθετριών Ιωάννας & Αρετής Σπανομάρκου, εδραιώνεται όπως φαίνεται και στον χώρο του κινηματογράφου, με την νέα τους αυτή συμμετοχή, που είναι η τρίτη κατά σειρά στην μεγάλη οθόνη, αλλά και την πρόσφατη διάκριση τους ως φετινές φιναλίστ στην κατηγορία Μουσικής Κινηματογράφου & Θεάτρου στο Film Music Contest στο Λονδίνο.

Είναι οι μουσικοσυνθέτριες/στιχουργοί που τα τελευταία χρόνια με τις συνθέσεις τους σαρώνουν τα βραβεία και τις κορυφαίες θέσεις σε σημαντικότατους μουσικούς διαγωνισμούς, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε μουσικούς με πολλαπλά Grammy

Η ταινία απεικονίζει την άνοδο και την πτώση ενός κολοσσού της μόδας, μιας πολυεθνικής αλυσίδας λιανικής πώλησης ενδυμάτων, που ενώ πρόσφερε μια ζωή γεμάτη χλιδή στον εκκεντρικό ιδιοκτήτη της, βασιζόταν σε βιοτεχνίες στην Ασία, υπο-αμειβόμενη εργασία, αλλά και σε φορολογικούς παραδείσους. Τα γυρίσματα της ταινίας, έγιναν στο Μονακό, στο Λονδίνο, στη Μύκονο και στην Σρι Λάνκα.

Πρωταγωνιστές της ταινίας ο Steve Coogan και η Isla Fisher

Πρωταγωνιστές, ο Steve Coogan (Philomena, Μια Νύχτα στο Μουσείο) και η Isla Fisher (Shopaholic,Wedding Crushers) σύζυγος του κινηματογραφικού Μπόρατ, Sacha Baron Cohen. Ένα πολύ προσεκτικά επιλεγμένο καστ, με συντελεστές που έχουν υπόβαθρο στις ταινίες με κοινωνικά μηνύματα, κάτι που υποδεικνύει ότι και η επιλογή κομματιών των αδελφών Σπανομάρκου, ήταν επίσης πολύ πετυχημένη.

Μπουζούκι και βιολί στην ταινία του σκηνοθέτη Μάικλ Γουίντερμποτομ

Οι παραγωγοί της ταινίας επέλεξαν τρία κομμάτια της Αρετής και της Ιωάννας Σπανομάρκου, με μπουζούκι και βιολί, δίνοντας καθαρά Ελληνικό χρώμα σε διάφορα σημεία της πλοκής.

Η ταινία «Greed» του Michael Winterbottom, βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, είναι μια συμπαραγωγή της Sony Classics, και θα κυκλοφορήσει στις ψηφιακές πλατφόρμες στο τέλος του Ιουνίου.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο ένα απόσπασμα της ταινίας:

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο