16 Μαΐ 2020

Tζένη Καρέζη: Οι 5 άντρες της ζωής της, πριν την γνωριμία με τον Κώστα Καζάκο


Η Τζένη Καρέζη σε ηλικία 25 χρονών, το 1961, ήταν ήδη μία από τις δημοφιλέστερες ηθοποιούς, τόσο του ...
θεάτρου, όσο και του κινηματογράφου και σε συνέντευξή της στο περιοδικό “Φαντασία”, αποκάλυψε τους πέντε άντρες της ζωής της, πριν τον Κώστα Καζάκο.




Ο πρώτος άνδρας ήταν ο θείος της

“Ο αδελφός της μητέρας μου. Από μικρή τον αγαπούσα και τον εκτιμούσα αφάνταστα. Μονάχα να σκεφτώ ότι αν έκανα κάποια αταξία θα το μάθαινε, αμέσως γινόμουν το πιο φρόνιμο κορίτσι του κόσμου. Αυτή η αγάπη εξακολουθεί και σήμερα να είναι μία από τις πολυτιμότερες σχέσεις που διατηρώ στη ζωή μου”.


Ο δεύτερος άνδρας ήταν ο Ζεράρ Φιλίπ


“Ζεράρ Φιλίπ. Εδώ και πολλά χρόνια είχα ένα είδωλο στο οποίο έμεινα πιστή ως τώρα. Τον ηθοποιό Ζεράρ Φιλίπ. Τον θαύμαζα σαν ηθοποιό πρώτα απ’ όλα, σαν άνθρωπο και σαν άντρα. Σχεδόν αρνήθηκα να πιστέψω το θάνατό του (σ.σ. 1959). Αυτόν τον καιρό διαβάζω το βιβλίο του, και δεν σας κρύβω ότι πολλές φορές κλαίω σαν μικρό παιδί…”.


Ο τρίτος άνδρας ήταν ο Αλέξης Μινωτής


“Αλέξης Μινωτής. Συνεργάστηκα μαζί του στα πρώτα μου θεατρικά βήματα. Μου έδωσε και μου δίδαξε τον καλύτερο ρόλο της καριέρας μου, την Αδέλα στο Σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα. Ακόμα νοσταλγώ τις τόσο λεπτομερείς και εξαντλητικές πρόβες που κάναμε τότε. Ελπίζω στο μέλλον η συνεργασία αυτή να επαναληφθεί”.


Ο τέταρτος άνδρας ήταν ο Γιώργος Παππάς


“Γιώργος Παππάς. Υπήρξε δάσκαλός μου στη σχολή και μου έμαθε να έχω εμπιστοσύνη στον έαυτό μου. Η γνωριμία μας, με επηρέασε σαν ηθοποιό και σαν άνθρωπο. Τον θαύμασα περισσότερο από κάθε τι”.


Ο πέμπτος άνδρας ο Λουκίνο Βισκόντι


“Λουκίνο Βισκόντι. Όταν μου δόθηκε η ευκαιρία στη Ρώμη, να παρακολουθήσω γύρισμα με το Βισκόντι, έμεινα μαγεμένη και για πρώτη φορά κατάλαβα τί θα πει σκηνοθέτης και δάσκαλος στο σινεμά. Χαίρομαι πραγματικά που τον γνώρισα”.



Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο