7 Μαΐ 2020

Μεγάλη συγκέντρωση καλλιτεχνών τώρα στο Σύνταγμα - Βίντεο


Μεγάλη συγκέντρωση καλλιτεχνών αυτήν την ώρα στο Σύνταγμα με αίτημα τη στήριξη του καλλιτεχνικού κλάδου και ...
των επαγγελμάτων που εξαρτώνται άμεσα από αυτόν. Με γάντια, μάσκες και τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις ο καλλιτεχνικός κόσμος της χώρας έχει συγκεντρωθεί ζητώντας από την κυβέρνηση να λάβει ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξή τους. 

Τις τελευταίες μέρες η κινητοποίηση υπό το σύνθημα #support_art_workers ήταν μεγάλη και κορυφώνεται με αυτό το συλλαλητήριο εν αναμονή των εξαγγελιών της Κυβέρνησης για τα μέτρα στήριξης που λέγεται ότι θα ανακοινωθούν σύντομα. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Δείτε παρακάτω βίντεο από την πλατεία Συντάγματος.


Βασικά αιτήματα των καλλιτεχνών είναι:

-Επίδομα ενίσχυσης ύψους 535 ευρώ μηνιαία για όλους τους μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες καλλιτέχνες και εργαζόμενους στο Θέαμα - Ακρόαμα και στο χώρο της τέχνης γενικότερα, με επιπλέον ποσό για κάθε παιδί και για όσο διάστημα δεν θα μπορέσουμε να εργαστούμε λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας.


-Αμεση και καθολική ενίσχυση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όσων καλλιτεχνών και εργαζομένων δεν έλαβαν τα 800 ευρώ της πρώτης φάσης στήριξης, αναδρομικά.

-Κατάργηση του φόρου Επιτηδεύματος και της προκαταβολής φόρου για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματίες στο χώρο της τέχνης.


-Μέτρα στήριξης, όπως επιδότηση ενοικίου, φοροελαφρύνσεις, αναστολή πληρωμής φόρων και δανείων για όλους τους εργαζόμενους στο χώρο του πολιτισμού, μισθωτούς, με μπλοκάκι, με εργόσημο, ή όσους εισπράττουν με απόδειξη δαπάνης (τίτλο κτήσης).


-Κατοχύρωση πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων για όσο διάστημα αξιοποιούνται διαδικτυακές παραγωγές παλιότερες ή και νέες εν μέσω καραντίνας, αλλά και μετά.


-Αγορές και αναθέσεις καλλιτεχνικών έργων κάθε είδους τέχνης, καθώς και καλλιτεχνικών υπηρεσιών από το κράτος και τους φορείς του με Ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος ή με Πανελλήνιους Καλλιτεχνικούς Διαγωνισμούς που δεν θα αποκλείουν τους δημιουργούς - φυσικά πρόσωπα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο