5 Μαΐ 2020

Κλείνουν τα θέατρα σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη έως το 2021;


Ο Κάμερον Μάκιντος, μεγάλος θεατρικός παραγωγός, υποστήριξε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ...
BBC, ότι θεωρεί απίθανο να ανέβουν παραστάσεις σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη, σε West End και Broadway δηλαδή, έως τις αρχές του 2021.




Μιλώντας στον Michael Ball και το ραδιοφωνικό του Show, ο Σερ Κάμερον Μάκιντος δήλωσε πως λόγω της πανδημίας του Κορονοιού είναι αναπόφευκτο να μην ανοίξουν τα θέατρα, το νωρίτερο μέχρι τις αρχές του 2021. 


Ο θεατρικός παραγωγός ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Θέλουμε τόσο το κοινό, όσο και οι ηθοποιοί, να νιώθουν απόλυτα ασφαλείς.

Θα επιστρέψουμε, αλλά χρειάζεται χρόνος για να συμβεί αυτό. Νομίζω πως είναι σαφές ότι δε πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο μέχρι τις αρχές του επόμενου χρόνου."

Μάλιστα, αναφέρθηκε επίσης και στη μεγάλη κουβέντα για την επιβολή και την τήρηση της απόστασης μεταξύ των θεατών, υποστηρίζοντας πως ούτε αυτό αποτελεί λύση και δεν θα οδηγήσει στο άνοιγμα των θεάτρων.

"Για τους θεατρικούς παραγωγούς και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού, η αλήθεια είναι πως δε πρόκειται να ανοίξουμε τα θέατρα και να διοργανώσουμε παραστάσεις ή μιούζικαλ, όσο υπάρχουν μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης."

Το να υποστηρίζει αυτό το σενάριο, ο παραγωγός που έχει ανεβάσει μιούζικαλ όπως το "Cats", το "Phantom of the Opera" και το "Les Miserables" ("Οι Άθλιοι"), είναι ένα τεράστιο μήνυμα όχι μόνο για τη Βόρεια Αμερική ή την Αγγλία, αλλά για όλες τις χώρες του κόσμου, στις οποίες το θέατρο έχει επίσης ρίξει αυλαία αυτή τη στιγμή. 

Στο ίδιο μήκος κύματος, βρίσκεται και ο σπουδαίος σεναριογράφος James Graham, ο οποίος με τη σειρά του δήλωσε πως η κυβέρνηση πρέπει να υποστηρίξει με ένα μεγάλο "οικονομικό πακέτο" τις θεατρικές επιχειρήσεις, ότι στο τέλος της κρίσης δεν θα υπάρχουν πλεον χρήματα για επενδύσεις, ενώ τέλος δήλωσε χαρακτηριστικά πως:

"Δεν γνωρίζω πραγματικά, αν θα μπορούμε να αναγνωρίσουμε το θέατρο ή τον κινηματογράφο, όπως τα ξέραμε πριν την κρίση, όταν όλα θα έχουν τελειώσει."

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο