13 Απρ 2020

Το κοριτσάκι της φωτογραφίας είναι μία από τις βασικές πρωταγωνίστριες του «La Casa de Papel». Στο σχολείο την κορόιδευαν γιατί ήταν τσιγγάνα, ενώ ο διάσημος πατέρας της αυτοκτόνησε όταν ήταν 9 ετών


Γεννήθηκε το 1986 μέσα σε μία οικογένεια καλλιτεχνών. Η γιαγιά της, η θεία της και ο πατέρας της ήταν καταξιωμένοι τραγουδιστές...
, από τους διασημότερους της Ισπανίας του 20ου αιώνα.

Μεγαλώνοντας δεν ήθελε να ακολουθήσει τα βήματά τους. Δήλωνε ότι θα γινόταν εφευρέτρια.
«Δεν ήθελα να ασχοληθώ με την τέχνη. Η οικογένειά μου φαινόταν πολύ ενοχλητική, όλη την ώρα τραγουδούσαν».

Ωστόσο, αυτή η παιδική αντίδραση σύντομα έδωσε τη θέση της στη φυσική ροή των πραγμάτων. Η μικρή είχε κληρονομήσει την καλλιτεχνική φλέβα και το χάρισμα των προγόνων της.

Όμως, προτού προλάβει να κάνει τα πρώτα της βήματα στο χώρο, υπέστη δύο μεγάλα πλήγματα που στιγμάτισαν την παιδική της ηλικία. Δεν είχε κλείσει ακόμα τα 9 όταν η αγαπημένη της γιαγιά πέθανε νικημένη από τον καρκίνο του μαστού. Πάλευε με την ασθένεια σχεδόν είκοσι χρόνια, καθώς αρνείτο πεισματικά να υποβληθεί σε μαστεκτομή. Πίστευε ότι μία τέτοια αισθητική επέμβαση θα καταδίκαζε την καριέρα της.

Δεκαπέντε μέρες μετά, ο μπαμπάς της μικρής βρέθηκε επίσης νεκρός μέσα στο πατρικό τους σπίτι. Στον οργανισμό του εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και υπνωτικών χαπιών. Λέγεται ότι αυτοκτόνησε διότι δεν άντεξε το θάνατο της μητέρας του.

Το εννιάχρονο παιδί που άφησε πίσω του ξαφνικά καλούνταν να αντιμετωπίσει την διπλή απώλεια των σημαντικότερων προσώπων στη ζωή του.

Με τη βοήθεια της μητέρας της, κατόρθωσε να ξεπεράσει τη θλίψη και να συνεχίσει τη ζωή της. Άρχισε να συμμετάσχει σε μουσικοχορευτικές παραστάσεις και να κάνει μαθήματα φωνητικής. Σταδιακά, όμως, ο δημιουργικός της οίστρος της διοχετεύτηκε σε διαφορετικό πεδίο από εκείνο των συγγενών της. Την είχε κερδίσει η υποκριτική.

Άλλωστε ήταν ένα παιδί εξαιρετικά κοινωνικό και εξοικειωμένο με τα φώτα των προβολέων. Από μικρή συνόδευε τη γιαγιά, τη θεία της και τον πατέρα της σε συναυλίες, συνεντεύξεις και βραβεία. Η σκηνή και οι κάμερες ήταν για αυτή η καθημερινότητα μέσα στην οποία είχε μεγαλώσει.

Η μικρή είχε κληρονομήσει τη σκούρα επιδερμίδα, τα έντονα χαρακτηριστικά και τα πλούσια μαύρα μαλλιά του πατέρα της. YouTube


Από την άλλη βέβαια, είχε τις υποχρεώσεις κάθε παιδιού της ηλικίας της. Έπρεπε να πηγαίνει στο σχολείο. Εκεί βίωσε τη δεύτερη δύσκολη κατάσταση στη ζωή της, τον εκφοβισμό. Παραδόξως, ο λόγος δεν ήταν η αναγνωρισιμότητα της οικογένειάς της, αλλά το χρώμα του δέρματός της. Η μικρή είχε κληρονομήσει τη σκούρα επιδερμίδα, τα έντονα χαρακτηριστικά και τα πλούσια μαύρα μαλλιά του πατέρα της. Η γιαγιά της είχε τσιγγάνικες ρίζες, αν και πλέον κανείς από την οικογένεια δεν διατηρούσε την παράδοση. Τα χαρακτηριστικά όμως εξακολουθούσαν να περνούν από γενιά σε γενιά.

Ένα συγκεκριμένο περιστατικό που δεν ξεχνά ποτέ συνέβη κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος στο δημοτικό. Κοινωνική και φιλική όπως ήταν, συνήθιζε να μοιράζεται το κολατσιό της με τους φίλους της.

«Μία μέρα, μία συμμαθήτριά μου με πλησίασε και με ρώτησε αν είμαι τσιγγάνα. Εγώ απάντησα πως ναι. Τότε έτρεξε και άρχισε να φωνάζει σε όλους: ‘Πετάξτε τα πιάτα, τρώμε φαγητό τσιγγάνων!’

Φαντάσου τι της λέγανε στο σπίτι της».

Η ηθοποιός ποτέ δεν ντράπηκε για τις ρίζες της. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις δε δίστασε να εκμεταλλευτεί τη θέση της και το όνομά της για να βοηθήσει τον αγώνα της Ένωσης Τσιγγάνων στην Ισπανία.

Παράλληλα, κυνηγούσε με πάθος το όνειρο της υποκριτικής. Ξεκίνησε με συμμετοχές σε μικρές παραγωγές, αποκτούσε γνώσεις, εξελισσόταν και σταδιακά, κέρδιζε όλο και μεγαλύτερους ρόλους σε σημαντικές δουλειές. Με τη συμμετοχή της στην δημοφιλή σειρά «Vis a vis» – την ισπανόφωνη εκδοχή του «Orange is the new black» – το όνομά της πλέον ήταν αναγνωρίσιμο δίχως να συνοδεύεται από εκείνο της γιαγιάς ή του μπαμπά της.

Η φήμη της εκτός του ισπανόφωνου κόσμου εκτοξεύτηκε το 2017. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Ναϊρόμπι στη σειρά «La casa de papel» ανέδειξε το ταλέντο της και την καθιέρωσε ως μία από τις πιο πολλά υποσχόμενες ισπανίδες ηθοποιούς παγκοσμίως.

Το όνομά της είναι Άλμπα Φλόρες.


Η Ναϊρόμπι από το La casa de papel. YouTube

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο