1 Νοε 2019

ΝΥΚΤΕΡΙΝΕΣ ΦΑΝΤΑΣΙΕΣ - Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών στο μουσείο Μπενάκη Σάββατο 9 Νοεμβρίου, 20:30


Προχωρώντας προς το χειμώνα, οι μέρες μικραίνουν, το φως λιγοστεύει, και η εσωστρεφής διάθεση επικρατεί. ...
Η σειρά συναυλιών της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών στο μουσείο Μπενάκη συνεχίζεται με τη δεύτερη συναυλία της, το Σάββατο, 9 Νοεμβρίου, με έργα εμπνευσμένα από τη γαλήνη του Δειλινού και τη μαγεία της Νύχτας. 




Το πρόγραμμα ξεκινά με την υπέροχη και πασίγνωστη «Σερενάτα» για ορχήστρα εγχόρδων, έργο 48, του Τσαϊκόφσκι ένα έργο που συνδυάζει τη δραματικότητα και τη μελαγχολία με την αισιοδοξία. Το κεντρικό, Ελληνικό, έργο της συναυλίας είναι η Σουίτα Κοντσερτάντε για ορχήστρα εγχόρδων και σόλο πιάνο από την Όπερα-Μπαλέτο "Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας" του Περικλή Κούκου. Το έργο συνδυάζει στοιχεία μοντερνισμού, πολυρυθμικότητας και μουσικής τζαζ και αντλεί στοιχεία από την πολύ επιτυχημένη ομώνυμη όπερα του σπουδαίου συνθέτη, ο οποίος έχει δώσει στο πιάνο τον κεντρικό ρόλο. Σολίστ θα είναι ο γνωστός πιανίστας, Δημήτρης Κούκος.

Η συναυλία ολοκληρώνεται με την Πρώτη Συμφωνία, σε Ντο μείζονα, του Μπετόβεν. Πρόκειται για ένα έργο προφητικό, που ξεκινάει με έναν πολύ αντισυμβατικό, σχεδόν επαναστατικό για την εποχή του τρόπο, ανοίγοντας τον σπουδαιότερο κύκλο συμφωνιών στην ιστορία της μουσικής και προαναγγέλλοντας, ίσως, από πολύ νωρίς την κορύφωση του φινάλε της 9ης συμφωνίας. 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Pyotr Ilyich Tchaikovsky,

Σερενάτα για ορχήστρα εγχόρδων σε Ντο μείζονα, έργο 48

Περικλής Κούκος,


Σουίτα κοντσερτάντε για πιάνο και έγχορδα από την όπερα-μπαλέτο «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας»

Ludwig van Beethoven, 

Συμφωνία αρ. 1 σε Ντο μείζονα, έργο 21

ΣΟΛΙΣΤ: Δημήτρης Κούκος

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Νίκος Μαλιάρας

Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2019

Μουσείο Μπενάκη/ Πειραιώς 138

Ώρα 20:30

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο