24 Οκτ 2019

Όρνιθες -Η Πολιτεία των Πουλιών στο Θέατρο ΑΘΗΝά


Με την πιο επίκαιρη παράσταση της χρονιάς ,με το πρώτο - πρώτο ονειρικό παραμύθι που φτιάχτηκε στην ιστορία του ανθρώπου, οι μαγικές ...
σβούρες και ο Δημήτρης Αδάμης , μιλούν για την επείγουσα, πια, ανάγκη του σεβασμού του ανθρώπου προς τη φύση, για έναν αντίστροφο δρόμο από την οικολογική καταστροφή. 
Δυο φίλοι, ο Πεισθέταιρος και ο Ευελπίδης , αναζητούν ένα μέρος του κόσμου όπου θα μπορεί κανείς να ζήσει ειρηνικά. Μαζί με τα Πουλιά αποφασίζουν να ιδρύσουν την Πολιτεία των Πουλιών , στα σύννεφα , εκεί ,μεταξύ του κόσμου των ανθρώπων και του κόσμου των θεών. Πριν ακόμα, καλά- καλά, χτιστεί η Πολιτεία καταφθάνουν διάφοροι εκμεταλλευτές και καλοθελητές που προσπαθούν να αποκομίσουν οφέλη από την ίδρυσή της. Στο τέλος όμως καταφέρνουν Πουλιά και Άνθρωποι μαζί να χτίσουν την ιδανική Πολιτεία . 

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αδάμης φτιάχνει για τα παιδιά μια παράσταση - ταξίδι.


Ένα ταξίδι στην ουτοπία του καθενός μας, μέσα από την πιο σπαρταριστή κωμωδία τού σπουδαιότερου κωμικού σε ολόκληρη την ιστορία του Θεάτρου, του Αριστοφάνη. 

Και καθώς το έργο έρχεται από τα βάθη μιας Ελλάδας που αγαπάμε, ο Δημήτρης Αδάμης , όπως κάνει πάντα ,συστήνει στα παιδιά τραγούδια από όλη την Ελλάδα. Τραγούδια της παράδοσής μας για τα πουλιά. Από τη Θράκη ως την Κρήτη, κι από τον Πόντο ως τα Επτάνησα .Υπέροχα τραγούδια, που μαζί με τους ηθοποιούς, θα ερμηνεύει για χάρη των παιδιών , ζωντανά στη σκηνή, ο Βασίλης Γισδάκης , ο τελευταίος τραγουδιστής του Μάνου Χατζιδάκι. Η παράσταση χρειαζόταν, βλέπετε, τη φωνή ενός αηδονιού αληθινού…. 

Και με την προσθήκη ενός παραδοσιακού τραγουδιού από τη Ρωσία, τραγουδιού που τους στίχους του μετέφρασε και απέδωσε στα ελληνικά ο μεγάλος μας ποιητής Γιάννης Ρίτσος με τίτλο «Οι Γερανοί» , η παράσταση αποτίνει «φόρο τιμής» στα πετούμενα αυτού του κόσμου !

Μεγάλη έκπληξη για μικρούς και μεγάλους η παρουσία της Αηδόνας στην παράσταση , καθώς και η συμμετοχή των παιδιών-θεατών στη σκηνή , καθώς βοηθούν τους ηθοποιούς στη δημιουργία μίας στιγμής της παράστασης, της παράβασης! 

Συντελεστές

Διασκευή –Σκηνοθεσία : Δημήτρης Αδάμης

Απόδοση στα Νέα Ελληνικά : Δόμνα Ζαφειροπούλου 

Σκηνικό : Παναγιώτης Κουλουράς

Κοστούμια : μαγικές σβούρες 

Kίνηση : Φωτεινή Σταματελοπούλου 

Ενορχήστρωση : Γιώργος Κωνσταντινίδης

Μουσική Επιμέλεια : Δημήτρης Αδάμης

Διδασκαλία τραγουδιών : Ιωάννα Εμμανουήλ

Ειδικές Κατασκευές : Ιφιγένεια Κωφού 

Φωτισμοί : Γιώργος Φωτόπουλος 

Βοηθός σκηνοθέτη : Τόνια Πουρκού

Παραγωγή : Θοδωρής Μαροσούλης – μαγικές σβούρες
Παίζουν οι ηθοποιοί: Θανάσης Βοϊδήλος , Γεωργία Μαυροειδοπούλου, Ντέπυ Μοράρη , Τάσος Ράπτης , Κωνσταντίνος Τσονόπουλος , Μαριλίζα Χρονέα

Και ο Βασίλης Γισδάκης ζωντανά στη σκηνή .

Με την φροντίδα της Ελεονώρας Μελέτη .

Οι «Όρνιθες -Η Πολιτεία των Πουλιών» απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας .

Διάρκεια :80΄ 

Από την Κυριακή 20 Οκτώβρη 2019 έως και την Κυριακή των Βαΐων 

Κάθε Κυριακή 11:00 π.μ. και 3:00 μ.μ.

Καθημερινές για σχολεία 

Θέατρο ΑΘΗΝά , Δεριγνύ 10 & Πατησίων . 

Γενική είσοδος : 12 ευρώ

Άνεργοι: 8 ευρώ

Ηλεκτρονική προπώληση Viva.gr

Πληροφορίες - κρατήσεις στα τηλ. 210-9853609 , 6948 744 988 

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο